Yrityssaneeraukseen hakenut Dennis Food Factory meni konkurssiin

Dennis Food Factory oli hakenut yrityssaneeraukseen, mutta saneeraus ei ehtinyt alkaa, kun yhtiön hallitus päättikin hakea sen konkurssiin. Koko henkilöstö on irtisanottu.

Dennis Food Factory Oy ja Pizzeria Dennis Oy jättivät konkurssihakemukset Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle maanantaina 7.11.2022. Käräjäoikeus asetti molemmat yhtiöt konkurssiin seuraavana päivänä. Dennis Food Factoryn tehtaalla Kaarinassa työntekijät ovat tehneet töitä SEL:n työehtosopimuksella. Ravintoloissa on ollut käytössä PAMin työehtosopimus.

Dennis Food Factoryn konkurssipesän pesänhoitajaksi määrätty asianajaja Harri Lukander on irtisanonut yrityksen koko henkilöstön. Konkurssihetkellä henkilöstömäärä oli 20, joista työntekijöitä on 17. Dennis Food Factory oli hakenut yrityssaneeraukseen toukokuussa, mutta saneeraus ei ehtinyt edes alkaa ennen kuin yhtiön hallitus päätti hakea sen konkurssiin.

Hallituksen puheenjohtaja Sebastian Björkstén kertoo Kauppalehdelle konkurssin ”taustalla olevan monien tekijöiden summa. Koronapandemia ja sen jälkeen Ukrainan kriisi, inflaatio, hinnankorotukset ja merkittävä asiakastottumusten muutos”.

Konkurssihakemuksessa yritysten kerrotaan olevan maksukyvyttömiä. Niiden suurimpia velkojia ovat Turun Seudun Osuuspankki ja eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen yhteensä yli 500 000 euron saatavilla. Kaiken kaikkiaan yhtiöillä on velkaa lähes miljoona euroa.

Pizzeria Denniksen luonut Dennis Rafkin on konkurssiuutisen jälkeen kertonut mediassa aikovansa pelastaa elämäntyönsä. Rafkinin mukaan brändi on pilattu nykyisten omistajien toimesta. Hän suunnittelee Pizzeria Denniksen elvyttämistä yhdessä poikansa Kimin kanssa. Tiedossa ei ole, koskevatko Rafkinin suunnitelmat vain pizzeriaa vai myös Dennis Food Factoryn tehdasta, jossa on valmistettu muun muassa tuorepizzoja päivittäistavarakauppoihin.

Rafkinin perheen siteet Dennis-yhtiöihin katkesivat vuonna 2014, kun silloinen toimitusjohtaja Kim Rafkin myi oman osuutensa helsinkiläiselle Experiri Oy:lle ja samalla Dennis Rafkin luopui paikastaan Experirin hallituksessa. Experiri Oy on ollut Dennis-yhtiöiden pääomistaja vuodesta 2008.

Alkuperäinen Pizzeria Dennis perustettiin Turkuun vuonna 1975 ja parhaimmillaan ravintoloita oli kahdeksan. Ennen konkurssia Denniksellä oli enää kaksi ravintolaa, yksi Turussa ja yksi Helsingissä.


Kuva: Mikko Stig/Lehtikuva


Jos työnantajasi menee konkurssiin:

1. Kun käräjäoikeus on asettanut yrityksen konkurssiin, konkurssipesä voi irtisanoa työntekijöiden työsuhteet päättymään 14 päivän kuluttua irtisanomisesta.

2. Pesänhoitaja antaa työntekijöille työtodistuksen, josta ilmenevät työsuhteen kesto, työtehtävät ja työsuhteen päättymisen syy.

3. Jos konkurssipesällä ei ole varoja maksaa työntekijöiden lopputiliä, pesänhoitaja yleensä hakee palkkaturvasta työntekijöiden palkkasaatavat. Jos työntekijällä on saatavia, joita pesänhoitaja ei ota palkkaturvahakemukseen, liitto auttaa jäseniään hakemaan saatavia palkkaturvasta.

4. Jos jäät työttömäksi, ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi työttömäksi työnhakijaksi TE-toimiston sähköisessä Oma asiointi –palvelussa.

5. Ota yhteyttä työttömyyskassaan ja selvitä, oletko oikeutettu ansiopäivärahaan. Samalla saat ohjeet, miten teet ensimmäisen hakemuksen sähköisessä eAsiointi-palvelussa.

6. SEL:n jäsenet saavat apua työpaikan luottamusmieheltä tai SEL:n aluetoimistolta.

Liity
jäseneksi