Veli-Matti Kuntonen Uutissuomalaiselle: Ruuan hinnan sisällä on ruokaturvallisuus ja työntekijöiden asialliset työehdot

SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen kertoo Uutissuomalaisen tänään useissa medioissa julkaistussa haastattelussa pitävänsä suomalaista ruokaa kohtuuhintaisena. Hän myös arvostelee halpuuttamiskampanjoita.

– Halpuuttamisen ongelmana on se, että se antaa mielikuvan, että ruoka on kallista ja toisaalta se myös leimaa ruuan arvostusta.

Kuntonen muistuttaa, että ruuan hintaa pitää verrata kansalaisten ostovoimaan.

– Ja silloin täytyy rehellisesti sanoa, ettei ruoka ole Suomessa kallista. Sekin on huomioitava, että ruuan hinnan sisällä on ruokaturvallisuus ja se, että Suomessa alan työntekijöillä on asialliset työehdot.


Lue koko juttu Savon Sanomista.

Liity
jäseneksi