Veli-Matti Kuntonen: Postin työehtoshoppailu on meidän kaikkien työehtojen polkemista

Postin työehtoshoppailu on kaikkien palkansaajien työehtojen polkemista, SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen kirjoittaa blogissaan.

– Jos tällainen toiminta sallitaan, eikä siihen puututa tai pystytä puuttumaan ammattiyhdistysliikkeen toimesta viime kädessä lakkotoimin, ovat seuraukset karuja. Tulemme kaikki kohtaamaan omalta osaltamme vastaavia työehtojen heikennyksiä. Työehtojen heikentämisestä ja palkkojen leikkaamisesta tulee yritysten välinen kilpailukeino, Kuntonen sanoo.

Kuntonen muistuttaa, että jos Postin työntekijät eivät olisi ammattiliiton jäseniä, vaan esimerkiksi vain työttömyyden varalta itsensä YTK:ssa vakuuttaneita, olisi työnantajan työehtojen halpuuttaminen toteutunut jo työnantajan haluamalla tavalla.

Posti on jo läsnä myös monella elintarvikealan työpaikalla.

– Posti osti äskettäin yrityksen nimeltä Transval, joka toimii jo usean elintarvikealan yrityksen sisällä tai yhteistyökumppanina. Transval tarjoaa esimerkiksi pakkaus-, varasto- ja terminaalipalveluita teollisuuteen ja ilmoittaa olevansa valmis vastaamaan kaikista materiaalivirroista aina vastaanotosta pakkaamiseen. Postin asiat ovat siis tätäkin kautta meidän ihollamme, Kuntonen huomauttaa.


Lue Vellun blogi kokonaan: Meihin kaikkiin vaikuttaa, minne Posti kulkee