Veli-Matti Kuntonen Lahdessa: Seuraavissa eduskuntavaaleissa ratkaistaan tulevaisuuden työehdot

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen kannustaa palkansaajia vaihtamaan hallituksen seuraavissa eduskuntavaaleissa, sillä niissä ratkaistaan tulevaisuuden työehdot. Kuntonen arvioi, että Juha Sipilän hallitus tullaan muistamaan ennen kaikkea Suomen vuosikymmeniin palkansaajavihamielisimpänä hallituksena.

Hallitus on tehnyt kautensa aikana monia huonoja päätöksiä, ja onneksi myös perunut useita huonoja päätöksiään. Mutta on hallitus myös onnistunut jossain, nimittäin aktivoimaan ammattiyhdistysliikkeen torille myös muulloin kuin vappuna.

– Olemme joutuneet kokoamaan väkeämme torille kertomaan mielipiteemme niin hallituksen työelämän pakkolaeista kuin työttömiä kurittavasta aktiivimallistakin. Nämäkin mielenilmauspäivät olisi voitu käyttää yhteiskunnan rakentamiseen ja tuottavaan työhön, mutta se ei Juha Sipilän hallitukselle ole kelvannut, Lahdessa työväen vappujuhlassa torilla tänään puhunut SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen muistuttaa.

Syyskuussa 2015 olleen pakkolakien vastaisen mielenilmauksen jälkeen moni vielä toivoi, että hallitus alkaisi kuunnella palkansaajia ja kuulisi millä eväillä työelämää voitaisiin kehittää inhimillisesti tehokkaammaksi ja tuottavammaksi. Toive oli kuitenkin turha.

– Yhteistyö ei kelvannut silloin, eikä työntekijöiden mielipiteellä näytä edelleenkään olevan mitään arvoa hallitukselle, Kuntonen kritisoi.

Kuntonen kannustaakin palkansaajia vaihtamaan hallituksen ensi kevään eduskuntavaaleissa.

– Seuraavat eduskuntavaalit ovat mitä selkeimmin vaalit suomalaisten työehtojen ja työntekijöiden oikeuksien tulevaisuudesta. Kyykyttämisen ja työehtojen heikennysten ajan pitää jäädä vain ikäväksi muistoksi Juha Sipilän johtaman kolmen puolueen hallituskaudesta. Toista tällaista hallitusta suomalainen työelämä ja työntekijä ei kaipaa, Kuntonen korostaa.

Kuntosen mukaan tämän hallituksen kauden jälkeen kukaan ei voi enää sanoa, ettei äänestämisellä ole merkitystä.

– Meidän kaikkien – aivan kaikkien – on syytä lähteä ensi keväänä äänestämään suomalaisen työntekijän ja suomalaisen työn puolesta, Kuntonen painottaa.