Veli-Matti Kuntonen jatkaa SEL:n puheenjohtajana, liittovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Pentti Aaltovirta

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n 20. edustajakokous valitsi tänään Veli-Matti Kuntosen jatkamaan liiton puheenjohtajana. Kuntosella ei ollut vastaehdokkaita.

– Edustajakokouksessa hyväksymämme uusi strategia ja toimintaohjelma antavat meille hyvät eväät viedä liittoa yhdessä eteenpäin seuraavalla viisivuotiskaudella. Nyt jos koskaan tarvitsemme strategista otetta ja tiiviitä rivejä, jotta pystymme huolehtimaan siitä, että elintarvikealan työntekijät tekevät jatkossakin töitä hyvillä työehdoilla, Kuntonen toteaa.

SEL:n puheenjohtajana vuodesta 2006 toiminut espoolainen Veli-Matti Kuntonen, 52, on aikaisemmin työskennellyt Ruoka-Saarioisten päätoimisena pääluottamusmiehenä Sahalahdessa.

SEL:n liittovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin vantaalainen Pentti Aaltovirta, 58. Aaltovirta työskentelee Fazer Makeisten Vantaan tuotantolaitoksen päätoimisena pääluottamusmiehenä.

– On kunnia tulla valituksi SEL:n valtuuston puheenjohtajaksi. Meillä on liittona edessä isoja haasteita ja paljon kovaa työtä, mutta yhteistyöllä me selviämme, Aaltovirta sanoo.

Aaltovirran kanssa liittovaltuustoa edustajakokouskaudella johtavat 1. varapuheenjohtaja, pääluottamusmies Mauno Lemettinen Seinäjoelta ja 2. varapuheenjohtaja, varapääluottamusmies Janne Nieminen Forssasta.

SEL:n liittohallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin hallituksen järjestäytymiskokouksessa pääluottamusmies Eira Ylitalo-Salo Eurajoelta.

Liittovaltuuston ja liittohallituksen valitsemisen lisäksi Jyväskylässä koolla ollut SEL:n 20. edustajakokous muun muassa hyväksyi liitolle strategian vuosille 2017-2027 sekä toiminta-ohjelman ja talouden suuntaviivat vuosille 2017-2022, teki liiton sääntöihin muutoksia, vastasi ammattiosastojen aloitteisiin ja hyväksyi kolme julkilausumaa.

Liitteet