Työttömyyskassan sulautumisen takia eAsioinnissa käyttökatko 22.12.2023–1.1.2024

Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassa sulautuu Avoimeen työttömyyskassaan. Näin sulautuminen näkyy jäsenille.

  1. Työttömyyskassamme on A-kassa 1.1.2024 alkaen

Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassa sulautuu Avoimeen työttömyyskassaan eli A-kassaan 1.1.2024 alkaen. Sulautumisesta päätettiin yksimielisesti Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan edustajiston ylimääräisessä kokouksessa 22.5.2023.

Sulautumisella haetaan leveämpiä harteita, joilla pystytään vastaamaan työttömyyskassoihin kohdistuviin lisääntyviin velvoitteisiin.

– Sulautumalla osaksi isompaa työttömyyskassaa, pystymme jatkossakin tuottamaan jäsenillemme laadukkaat työttömyyskassapalvelut kustannustehokkaasti, Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan hallituksen puheenjohtaja Lea Väänänen perustelee.

2. Jäsenyys siirtyy automaattisesti A-kassaan

Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan sulautuminen A-kassaan ei edellytä jäseniltä mitään toimenpiteitä, eikä jäsenten työttömyysturvaan tai etuuksien maksatukseen tule sen takia muutoksia. Jäsenyys jatkuu uudessa työttömyyskassassa automaattisesti ja ilman katkoksia.

SEL:n jäsenmaksu sisältää jatkossakin työttömyyskassan jäsenmaksun.

Työttömyyskassan maksamista etuuksista ei makseta jäsenmaksua 1.1.2024 alkaen.

3. eAsioinnissa käyttökatko 22.12.2023–1.1.2024

Sulautumisen vuoksi työttömyyskassan eAsioinnissa on käyttökatko 22.12.2023–1.1.2024. Työttömyyskassan eAsiointi suljetaan perjantaina 22.12.2023 kello 12 ja avataan tiistaina 2.1.2024 osoitteessa www.a-kassa.fi. Käyttökatkon aikana eAsiointi ei ole käytössä eikä työttömyyskassaan voi lähettää hakemuksia.

Työttömyyskassan puhelinpalvelu numerossa 09 4246 1210 sulkeutuu perjantaina 22.12.2023 kello 12.

4. Työttömyyskassan jäsenpalvelu siirtyy A-kassaan

Työttömyyskassan jäsenpalvelu numerossa 09 4246 1210 ja SEL:n aluetoimistoilla päättyy pysyvästi perjantaina 22.12.2023 kello 12.

Työttömyyskassan jäsenpalvelu siirtyy A-kassaan, joka palvelee jäseniä tiistaista 2.1.2024 kello 10 alkaen. A-kassan jäsenpalvelun kanavat ja yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.a-kassa.fi/yhteystiedot.

Vaikka SEL:n aluetoimistot eivät enää 1.1.2024 jälkeen hoida työttömyyskassan jäsenpalvelua, SEL:n aluetoimistolta voi jatkossakin tilata työpaikalle työttömyysturvainfon, jos työpaikalla lomautetaan tai irtisanotaan työntekijöitä. Infossa käydään läpi perusasiat ansiopäivärahasta ja sen hakemisesta.

5. A-kassa on monialainen työttömyyskassa

A-kassa on monialainen, kaikille palkansaajille avoin työttömyyskassa. Tällä hetkellä jo kymmenen ammattiliittoa tekee yhteistyötä A-kassan kanssa: Teollisuusliitto, Rakennusliitto, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU, Suomen Merimies-Unioni SMU, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme, Journalistiliitto, Näyttelijäliitto, Muusikkojen liitto sekä Ay-toimihenkilöt. Vuodenvaihteessa yhteistyökumppanina aloittaa myös Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL.

6. Työttömyyskassojen määrä laskee edelleen

A-kassa on Suomen kolmanneksi suurin työttömyyskassa. Tällä hetkellä A-kassaan kuuluu yli 228 000 jäsentä ja vuodenvaihteessa jäsenmäärä kasvaa edelleen reilulla 17 000 jäsenellä, kun Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassa sulautuu A-kassaan.

Työttömyyskassojen määrä on ollut jatkuvassa laskussa. Tämän vuoden alusta Suomessa on ollut 15 palkansaajien ja yksi yrittäjien työttömyyskassa. Vuonna 1995 työttömyyskassoja oli vielä 67. Nyt A-kassaan sulautuva Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassa on ollut noin 17 000 jäsenellään Suomen toiseksi pienin työttömyyskassa.

Isot monialaiset työttömyyskassat pystyvät varautumaan pieniä työttömyyskassoja paremmin työllisyyden kausivaihteluihin, kassoihin kohdistuviin velvoitteisiin ja mahdollisesti kassoille tuleviin uusiin tehtäviin. Näin jäsenille pystytään tarjoamaan laadukkaita työttömyyskassapalveluja mahdollisimman joustavasti ja kustannustehokkaasti.

7. Työttömyyskassa maksaa jäsenilleen etuuksia

A-kassa tarjoaa jäsenilleen taloudellisen turvan maksaessaan ansiosidonnaista päivärahaa työttömyyden tai lomautuksen ajalta. Lisäksi työttömyyskassa maksaa jäsenilleen vuorottelukorvausta, liikkuvuusavustusta ja muutosturvarahaa.

A-kassan helppokäyttöiset asiointikanavat ja palvelut takaavat sen, että työttömyysturvan hakeminen on nopeaa ja kätevää. Työttömyyskassan eAsiointia kannattaa käyttää ensisijaisena asiointikanavana, koska se on tietoturvallinen ja nopea.

>> Tutustu A-kassaan

Uutista päivitetty 13.12.2023 ja korjattu tieto eAsioinnin käyttökatkon alkamisesta kaksi vuorokautta myöhemmin 22.12.2023 kello 12.

Liity
jäseneksi