Sinuhe lopettaa Kouvolan leipomon, 13 työntekijää irtisanotaan

Sinuhe sulkee omistamansa Koivulan Leipomon Kouvolassa viimeistään maaliskuun loppuun mennessä leipomon tilojen vuokrasopimuksen päättymisen takia. Samalla loppuu samoissa tiloissa toimineen Sinuhen Kouvolan leipomon toiminta. Leipomoissa on työskennellyt yhteensä 18 työntekijää, joista kaksi on jo irtisanoutunut itse ja 13 työntekijän työsuhde päättyy irtisanomiseen. Myymälän kahden työntekijän työt jatkuvat, sillä myymälä jatkaa toimintaansa Kouvolassa.

Tunnelmat työpaikalla ovat apeat. Suurin osa työntekijöistä sai eilen työnantajalta irtisanomisilmoituksen.

– Ihmisten mielet ovat maassa leipomon lopettamisen takia. Ilmapiiri on ollut kireä, koska on paljon epätietoisuutta tulevaisuudesta. Toivon, että meidän ammattitaitoisille työntekijöille löytyy nopeasti uusi työpaikka leipomoalalta tai muualta elintarviketeollisuudesta, Kouvolan leipomon työntekijöiden pääluottamusmies Mika Uutela sanoo.

Tuotantoa siirretään Kouvolasta Lahteen vaiheittain, mutta viimeistään maaliskuun lopussa toiminta Kouvolassa päättyy kokonaan. Työnantaja on tarjonnut osalle työntekijöistä mahdollisuutta siirtyä töihin Sinuhen Lahden leipomoon. Toistaiseksi vain yksi on pystynyt tarttumaan tarjoukseen, sillä useimmille kahden tunnin päivittäinen työmatka ei ole mahdollinen.

Työnantajan on uusia työntekijöitä palkatessaan työehtosopimuksen takaisinottovelvollisuuden takia ensisijaisesti tarjottava töitä irtisanotuille yhdeksän kuukauden ajan työsuhteen päättymisestä.

– Kouvolasta päivittäin Lahteen töihin ajaminen tarkoittaisi monelle kohtuuttoman pitkiä työpäiviä. Toivottavasti ihmiset löytävät uuden työpaikan lähempää. Meillä kyllä täällä puskaradio toimii, välitämme toisillemme tietoa avoimista työpaikoista, Uutela toteaa.

Koivulan Leipomo on perustettu 107 vuotta sitten vuonna 1912. Lahtelainen Sinuhe Ky osti leipomon vuonna 2007.

Koivulan Leipomon kanssa samassa kiinteistössä toimiva Hoviruoka tarvitsee Kouvolan Sanomien tietojen mukaan leipomon tilat oman toimintansa laajentamiseen. Kiinteistöllä ja Hoviruualla on sama omistaja.