SEL:n liittohallitus on nimennyt tes-neuvottelukunnan tuleviin elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimusneuvotteluihin.
SEL on aloittanut valmistautumisen neuvotteluihin uusista elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimuksista. Nykyiset elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimukset ovat voimassa 31.1.2023 asti. SEL:n edustajakokouksessa Lappeenrannassa 21.5.2022 valittu uusi liittohallitus nimesi järjestäytymiskokouksessaan uuden SEL:n tes-neuvottelukunnan.
Tes-neuvottelukunnan tehtävä on käydä työehtosopimusneuvottelut työnantajaliiton neuvottelijoiden kanssa.
Tes-neuvottelukunnan jäseniksi nimettiin SEL:n liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen, liittosihteeri Lea Väänänen, sopimuspäällikkö Erkki Rantamaa, palkkasihteeri Ari Huuki sekä luottamushenkilöt Juha-Pekka Hölkki (leipomoala), Tommi Stenberg (liha-ala), Toni Rajavaara (meijeriala), Maarit Lähteenmäki (teollisuusala) ja Ville Sipilä (teollisuusala).
Tes-neuvottelukunnan kokoonpano säilyi muuten samana, mutta liittosihteerin tehtävästä pois jäänyt Henri Lindholm vaihtui liittohallituksen järjestäytymiskokouksessa 21.5.2022 liittosihteeriksi siirtyneeseen Lea Väänäseen.
Sopimusalakohtaisten tes-jaostojen tehtävänä on käsitellä ammattiosastojen 31.5.2022 mennessä tekemät tes-aloitteet sekä valmistella ne tes-neuvottelukunnan käsiteltäväksi. Liittohallitus nimeää sopimusalakohtaisten tes-jaostojen jäsenet elokuussa.
Työehtosopimusneuvotteluihin valmistautumista ja myöhemmin neuvotteluiden etenemistä voi seurata SEL:n verkkosivuilla osoitteessa www.selry.fi/tes.