SEL:n kesäfestarit kutsuvat Tampereelle viihtymään ja kaupunkisuunnistamaan

SEL:n kesäfestarit valtaavat Tampereen Eteläpuiston 13.8.2022. Luvassa on hyvän musiikin ja festarimeiningin lisäksi hieno kaupunkisuunnistus ja muita kisailuja.

SEL:n kesäfestarit kokoavat selliläiset Tampereen Eteläpuistoon lauantaina 13.8.2022 viettämään kesäpäivää festarifiiliksestä ja musiikista nauttien. Festareille voivat osallistua SEL:n täysi-ikäiset jäsenet.

– Haluamme tarjota jäsenillemme hienot festarit. Tulossa ovat kunnon bileet. Vielä mahtuu mukaan, mutta kannattaa toimia nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti, SEL:n järjestöpäällikkö Pekka Närhinen sanoo.

SEL:n kesäfestareilla soi kello 14–21 rokki, räppi ja poppi, sillä lavalle nousevat Sugar Shaker, Gasellit ja Pete Parkkonen. Livemusiikin lisäksi DJ Arw soittaa levyltä musiikkia.

Tarkoituksena on, että väki viihtyy Eteläpuistossa koko päivän.

– Koska ruoka ja juoma on meille selliläisille erityisen tärkeää, festareilla on myynnissä sitä riittävästi, Närhinen vakuuttaa.

Kesäfestareiden osallistujille on neuvoteltu jäsenetuhinnat juuri remontin jäljiltä avatusta Original Sokos Hotel Ilveksestä. Majoitus maksetaan itse ja varataan suoraan hotellista, ellei oma ammattiosasto ole tehnyt ryhmävarausta.

SEL:n perinteiset Kesäpäivät korvaavilla festareillakin pääsee kisailemaan mölkyssä, onginnassa tai mökkitikassa. Lisäksi voi osallistua kaupunkisuunnistukseen tai kokeilla SUP-lautailua. Kaikki aktiviteetit ovat ilmaisia SEL:n jäsenille.

Kisailut järjestetään kello 11–13 Eteläpuistossa festarialueen vieressä kaupunkisuunnistusta lukuun ottamatta. Kaikkiin aktiviteetteihin mahtuu ja ehtii vielä ilmoittautumaan mukaan osoitteessa www.selry.fi/kesapaivat.

Kaupunkisuunnistuksen toteuttaa Työväenmuseo Werstas. Millaisen kaupunkisuunnistuksen olette selliläisille suunnitelleet, museolehtori Hanna Yli-Hinkkala?

– Luvassa on kevyt viiden rastin kierros Tampereen keskustassa. Jokaiselta rastilta löytyy lyhyt välähdys tamperelaista teollisuuden ja elintarviketyöläisten historiaa. Osallistujat kulkevat omissa ryhmissään rastilta toiselle jalkaisin ja kävelymatkaa kertyy yhteensä noin kaksi kilometriä.

Yli-Hinkkala lupaa, ettei suunnistus ole tylsää, vaikka siinä historiasta samalla oppiikin.

– Rasteilla suoritetaan pieniä, hauskoja tehtäviä. Kantavana teemana on kansalaisvaikuttamisen mahti. Se, miten ammattiyhdistykset vaativat parannuksia työväen oloihin ja miten siinä onnistuttiin.

Neljäkymmentä ensimmäiseksi kaupunkisuunnistukseen ilmoittautunutta saa rastit suoritettuaan itselleen hienon repun SEL:n logolla.

Tampereella kannattaa piipahtaa myös Työväenmuseo Werstaalla, jonne on aina maksuton sisäänpääsy.

– Meillä on mielenkiintoisia näyttelyitä. Suosittelen erityisesti Teollisuusmuseo-näyttelyä, joka kertoo tamperelaisen teollisuuden 200-vuotisen tarinan osana maailmanlaajuista teollista vallankumousta. Näyttelyssä voi tutustua tehdaskaupungin elämään, arjen iloihin ja suruihin.

SEL:n nuoret kokoontuvat piknikille Eteläpuistoon ennen kesäfestareita lauantaina kello 10–12. Piknikille ovat tervetulleita kaikki alle 35-vuotiaat jäsenet.

– Tulkaa isolla porukalla festareille ja tapaamaan muita nuoria jäseniä piknikille. Meidän nuorten porukka on aivan huippu, yksin ei jää varmasti kukaan, SEL:n nuorisosihteeri Chau Nguyen mainostaa.

Lue lisää ja varaa ilmainen kesäfestarilippusi: www.selry.fi/kesapaivat

Kuvassa: Kaupunkisuunnistus ei ole tylsää, vaikka rasteilla uutta historiasta oppiikin. Kävelymatkaa kertyy noin kaksi kilometriä, Werstaan museolehtori Hanna Yli-Hinkkala kertoo.