SEL:n jäsenmaksu on 1,4 % myös vuonna 2023

SEL:n jäsenmaksu pysyy samana ja on 1,4 % myös vuonna 2023. Jäsenmaksu sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun.

SEL:n liittovaltuusto on hyväksynyt tänään kokouksessaan liiton toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2023. SEL:n tärkein tavoite vuonna 2023 ovat elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimusneuvottelut. Lisäksi aktivoimme jäseniämme äänestämään eduskuntavaaleissa ja vaikutamme työntekijöiden näkökulmasta myönteisen eduskunnan ja hallitusohjelman saamiseksi Suomeen.

Liittovaltuusto päätti myös jäsenmaksun suuruudesta. SEL:n jäsenmaksu pysyy samana ja on 1,4 % vuonna 2023. Jäsenmaksu sisältää Suomen Elintarviketyöläisten työttömyyskassan jäsenmaksun. Liiton osuus jäsenmaksusta on 1,1 ja työttömyyskassan 0,3 prosenttiyksikköä.

SEL:n jäsenmaksu maksetaan ennakonpidätyksen alaisesta palkkatulosta ja työttömyyskassan maksamista etuuksista.

Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen. Lopullisessa verotuksessa vuoden aikana tienaamistasi tuloista vähennetään erilaiset vähennykset, kuten ammattiliiton jäsenmaksu. Kun maksamasi jäsenmaksut vähennetään tuloistasi lopullisessa verotuksessasi, maksat liiton jäsenyydestä todellisuudessa vähemmän kuin mitä palkkalaskelmassasi lukee.

SEL ilmoittaa maksetut jäsenmaksut suoraan verottajalle. Tarkista kuitenkin aina veroehdotuksestasi, että vuoden aikana maksamasi jäsenmaksut ovat siinä oikein.

Tiesitkö, että olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen, jos olet poissa työelämästä, koska

– opiskelet päätoimisesti
– olet palkattomalla äitiys-, isyys-, vanhempain- tai hoitovapaalla tai hoidat vaikeasti sairasta lasta kotona
– olet työtön tai lomautettu, etkä saa työttömyyskassan maksamaa etuutta
– työnantajasi ei maksa sinulle enää palkkaa sairauden, tapaturman tai laitoshoidon vuoksi
– olet kuntoutustuella eli määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä
– olet varusmies- tai siviilipalveluksessa tai reservin kertausharjoituksissa
– olet suorittamassa enintään 12 kuukautta kestävää vapausrangaistusta
– olet eläkkeellä ja oikeutettu vapaajäsenyyteen (jos olet osa-aikaeläkkeellä tai osittaisella vanhuuseläkkeellä, maksat kuitenkin palkastasi jäsenmaksun)

Jos olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen, ilmoita siitä liiton jäsenrekisteriin joko eAsioinnissa, verkkolomakkeella tai soittamalla numeroon 09 4246 1230.

Niiden liiton jäsenten, joilla ei ole palkkatuloa tai jotka eivät saa työttömyyskassan maksamaa etuutta tai joilla ei ole jäsenmaksuvapautusta edellä mainituista syistä, jäsenmaksu on 10 euroa/kk.

Kun jäät eläkkeelle, saat SEL:n vapaajäsenyyden, jos olet ollut ammattiliiton jäsen yhtäjaksoisesti vähintään 25 vuotta, joista vähintään viimeiset viisi vuotta olet ollut SEL:n jäsen. Vapaajäsenet eli eläkeläiset eivät maksa liiton jäsenmaksua. Kun jäät eläkkeelle, ilmoita siitä SEL:n jäsenrekisteriin.