SEL:n Etelä-Suomen toimistonhoitaja Pirjo Rauanheimo kuollut

SEL:n Etelä-Suomen aluetoimiston toimistonhoitaja Pirjo Rauanheimo on kuollut.

Saimme järkyttävän suru-uutisen: työtoverimme SEL:n Etelä-Suomen aluetoimiston toimistonhoitaja Pirjo Rauanheimo menehtyi perjantaina. Pirjoa jäävät kaipaamaan omaisten ja läheisten lisäksi sadat selliläiset, joille Pirjo tuli tutuksi ja tärkeäksi ihmiseksi vuosien varrella liiton toiminnassa. Otamme osaa omaisten ja läheisten suruun. Surun hetkellä meitä lohduttavat monet muistot Pirjosta, jolle ammattiyhdistystoiminta oli todella sydämen asia.

Pirjo Rauanheimo ehti olla töissä SEL:n Etelä-Suomen aluetoimistolla lähes 28 vuotta. Hän kertoi 30.11.2021 ilmestyneessä Elintae-lehdessä työstään näin:

– Pääsin ensin puoleksi vuodeksi työllistämistöihin ammattiosasto vitoselle ja kympille. SEL:n palkkalistoille siirryin 1.3.1995 toimistotyöntekijäksi ja toimistonhoitajana aloitin 2010.

Työtään hän kuvaili haastattelussa ihmisten auttamiseksi ja jäsenten ongelmien ratkaisemiseksi.

– Työttömyysturvasta tulee eniten kysymyksiä. Monelle paperiasioiden hoitaminen on monimutkaista. Monet ikääntyneemmät eivät esimerkiksi pysty hoitamaan asioitaan itse netissä, vaan he tarvitsevat henkilökohtaista neuvontaa, jota annamme puhelimessa ja toimistolla.

Lähes 30 vuodessa maailma ympärillä on muuttunut paljon ja se näkyi Rauanheimon mukaan liitossakin.

– Enää ei ole samanlaista talkoilla yhdessä tekemistä kuin ennen ja yhteishenki tuntuu olevan välillä kateissa. Jäsenet ovat kuitenkin tässä työssä edelleen parasta.

Vapaa-aikansa Rauanheimo vietti mieluiten merellä tai hyvää musiikkia kuunnellen.

– Meri on suuri rakkauteni. Aina kun on mahdollista, lähdemme merelle purjehtimaan Friidu-veneellämme. Aiemmin myös opetin purjehdusta nuorille junnuille. Olen kiinnostunut latinalaisesta musiikista ja olen harrastanut myös sambaa.


Kuvassa Pirjo Rauanheimo (edessä) työkaverinsa Satu Itkosen kanssa Hakaniemessä lokakuussa 2021. Kuva: Annika Rauhala