SEL kehottaa kaikkia elintarvikealan työntekijöitä osallistumaan 2.2.2018 poliittiseen mielenilmaukseen aktiivimallin kumoamiseksi

SEL:n liittohallitus päätti tänään, että SEL osallistuu perjantaina 2.2.2018 järjestettävään poliittiseen mielenilmaukseen työttömyysturvaa leikkaavan aktiivimallin kumoamiseksi. SEL kehottaa kaikkia elintarvikealan työntekijöitä osallistumaan poliittiseen mielenilmaukseen ja mielenosoitukseen, joka järjestetään perjantaina 2.2.2018 Helsingin Senaatintorilla kello 11-13.

Elintarvikealan työpaikoilla voidaan järjestää perjantaina 2.2.2018 poliittisia työtaistelutoimenpiteitä, kuten lakkoja, työnseisauksia tai muita mielenilmauksia. Työtaistelutoimenpiteistä päätetään jokaisella työpaikalla erikseen, työpaikan järjestäytyneiden työntekijöiden eli työhuonekunnan kokouksessa.

Jos työpaikalla ei vielä ole luottamusmiestä, työntekijät voivat yhdessä päättää järjestää kokouksen ja tehdä päätöksen poliittiseen mielenilmaukseen tai lakkoon ryhtymisestä.

SEL ilmoittaa keskiviikkona elintarvikealan työnantajaliitolle ETL:lle sekä valtakunnansovittelijalle, että SEL:n jäsenet osallistuvat työttömyysturvan aktiivimallia vastustavaan poliittiseen mielenilmaisuun perjantaina 2.2.2018 klo 11-13 Helsingissä Senaatintorilla ja että tämä tulee aiheuttamaan poliittisia työtaistelutoimenpiteitä elintarvikealan työpaikoilla.

Kun työpaikalla päätetään järjestää poliittinen työtaistelu, esimerkiksi poliittinen lakko, se koskee kaikkia lakonalaisia töitä ja niiden tekijöitä, myös liittoihin kuulumattomia työntekijöitä.

Poliittinen lakko ei kohdistu työnantajaan ja se on laillinen lakko, vaikka se toteutuu työehtosopimuksen ollessa voimassa. Kun poliittisesta lakosta on tehty päätös työpaikalla työntekijöiden kesken työhuonekunnassa tai työntekijöitä edustavassa ammattiosastossa ja siitä on ilmoitettu etukäteen työnantajalle, lakosta ei voi aiheutua mitään seuraamuksia ammattiosastolle, työhuonekunnalle tai yksittäiselle työntekijälle.

Työnantajalla ei ole poliittisen lakon ajalta palkanmaksuvelvollisuutta.

SEL tiedottaa keskiviikkona jäsenilleen sekä työpaikkojen ja ammattiosastojen luottamushenkilöille osallistumisesta poliittiseen mielenilmaukseen. Jos sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen tai SEL:n aluetoimistoon.


Lue lisää: www.selry.fi/aktiivimalli

Kysymyksiä ja vastauksia: SEL:n jäsenten osallistuminen aktiivimallia vastustavaan poliittiseen mielenilmaukseen 2.2.2018

SAK järjestää mielenosoitukseen 2.2.2018 kaikille avoimia ja maksuttomia bussikuljetuksia ympäri Suomea