SEL ja ETL aloittivat neuvottelut uusista työehtosopimuksista

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ja Elintarviketeollisuusliitto ETL ovat tänään aloittaneet neuvottelut elintarvikealan työntekijöiden uusista työehtosopimuksista. Neuvotteluissa haetaan ratkaisua, jolla mennään korona-ajan yli.

Nyt alkaneiden neuvotteluiden takarajana on SEL:n liittovaltuuston kokous, joka on perjantaina 27.11.2020. SEL:n sääntöjen mukaan liittovaltuusto hyväksyy uudet työehtosopimukset.

Jos neuvottelutulosta tai sopimusta ei synny 27.11.2020 mennessä, työehtosopimusneuvottelut käydään ensi vuonna normaalissa aikataulussa. SEL:n ja ETL:n väliset nykyiset elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimukset ovat voimassa 31.1.2021 asti.

Neuvottelut käydään viidestä yleissitovasta työehtosopimuksesta: leipomoalan, liha-alan, meijerialan, teollisuuden sekä panimo- ja virvoitusjuoma-alan työntekijöiden työehtosopimuksista.

SEL:n neuvottelijoita ovat työehtosopimusneuvottelukunnan jäsenet liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen, liittosihteeri Henri Lindholm, sopimuspäällikkö Erkki Rantamaa, palkkasihteeri Ari Huuki sekä luottamushenkilöt Juha-Pekka Hölkki (leipomoala), Tommi Stenberg (liha-ala), Toni Rajavaara (meijeriala), Maarit Lähteenmäki (teollisuusala) ja Ville Sipilä (teollisuusala).

Lue lisää: www.selry.fi/tes