SEL haastaa Nenäpäivään ammattiosastot, maataloustuottajat ja elintarvikealan yritykset

Susanna Laine ja Ernest Lawson juontavat Nenäpäivä-shown perjantaina 9.11.2018 kello 19-23 TV 2:lla.

SEL lahjoittaa Nenäpäivä-keräykseen 1500 euroa ja haastaa liiton ammattiosastot, yhteistyökumppanit MTK:n ja ETL:n sekä kaikki maataloustuottajat ja elintarvikealan yritykset mukaan keräykseen sopivaksi katsomallaan summalla.

Tänä vuonna Nenäpäivällä autetaan lapsia 17 maassa Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Yksi Nenäpäivän takana olevista järjestöistä on Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK, jonka kautta lahjoituksilla lisätään perheiden ja lasten hyvinvointia parantamalla kotiapulaisten työ- ja elinolosuhteita Mosambikissa, Indonesiassa, Intiassa, Kolumbiassa ja Filippiineillä. Lisäksi keräystuottoja käytetään lapsityön kitkemiseen Kolumbiassa, Intiassa ja Nepalissa.

Jo pienellä lahjoituksella tehdään paljon hyvää, esimerkiksi 20 eurolla saadaan 20 000 litraa puhdasta vettä tai kasvimaa kahdeksalle perheelle. Nenäpäivällä kerättiin viime vuonna maailman lasten hyväksi yli 2,5 miljoonaa euroa. Yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat tehdä lahjoituksia osoitteessa www.nenapaiva.fi/lahjoita.

Nenäsirkus ja Nenäshow lähetetään suorana perjantaina 9.11.2018 klo 19-23 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.