SEL haastaa Nenäpäivään ammattiosastot, maataloustuottajat ja elintarvikealan yritykset

SEL lahjoittaa Nenäpäivä-keräykseen 1500 euroa ja haastaa liiton ammattiosastot, yhteistyökumppanit MTK:n ja ETL:n sekä kaikki maataloustuottajat ja elintarvikealan yritykset mukaan keräykseen sopivaksi katsomallaan summalla.

Tänä vuonna Nenäpäivällä autetaan lapsia 17 maassa Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Yksi Nenäpäivän takana olevista järjestöistä on Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK, jonka kautta lahjoituksilla autetaan köyhiä perheitä ja lapsia parantamalla kotiapulaisten työ- ja elinolosuhteita Mosambikissa, Indonesiassa, Kolumbiassa ja Filippiineillä. Lisäksi keräystuottoja käytetään lapsityön kitkemiseen Kolumbiassa, Intiassa ja Nepalissa.

Jo pienellä lahjoituksella tehdään paljon hyvää, esimerkiksi 20 eurolla lahjoitat lukutaidon yhdelle lapselle, rokotukset 50 lapselle tai kasvimaan kahdeksalle perheelle. Nenäpäivällä kerättiin viime vuonna maailman lasten hyväksi yli 2,7 miljoonaa euroa. Yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat tehdä lahjoituksia osoitteessa www.nenapaiva.fi/lahjoita.

Nenäshow lähetetään suorana perjantaina 8.11.2019 Yle TV1:llä klo 19-20.30 ja Yle TV2:lla klo 20.30-23 sekä Yle Areenassa.