SAK:n Duunari-stipendin saanut Krista Shepherdson: Me nuoret olemme liittojen tulevaisuus

SEL:n nuorten aktiivi Krista Shepherdson palkittiin SAK:n Duunari-stipendillä ay-toiminnastaan.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja varapuheenjohtaja Katja Syvärinen palkitsivat tänään SAK:n edustajiston syyskokouksessa Duunari-stipendillä kaksi aktiivista ammattiliittonuorta. SAK:n Duunari-stipendin ja kunniakirjan saivat selliläinen Krista Shepherdson ja teollisuusliittolainen Jenni Matikainen.

Fazerin Vantaan makeistehtaalla keksipakkaamossa työskentelevä 27-vuotias helsinkiläinen Krista Shepherdson on aktiivinen SEL:n nuorten toiminnassa. Hän on ammattiosastonsa Fazerilan elintarviketyöläisten ja SEL:n Etelä-Suomen alueen nuorisovastaava sekä SEL:n valtakunnallisen nuorisojaoston jäsen.

– Uusia nuoria löytyy mukaan liiton ja ammattiosaston toimintaan kun heihin jaksaa ja pystyy panostamaan. Toki aina löytyy toiminnassa jotain kehitettävää, mutta onneksi meillä on hyvät tyypit tekemässä ja kehittämässä tätä. Nuorisotoiminta on tärkeää, sillä me nuoret olemme myös ammattiliittojen tulevaisuus, Shepherdson sanoi kiitospuheessaan SAK:n edustajiston kokouksessa.

Häntä huolestuttavat Orpon hallituksen ajamat työntekijöiden oikeuksien heikennykset.

– Millainen työelämä ja työnäkymä meillä nuorilla on, jos nämä hallituksen ajamat heikennykset menevät läpi? Työntekijöiden lisäksi olen erittäin huolissani myös muista vähempiosaisista, kuinka heidän käy jos tämä riisto jatkuu? Siksi on tosi tärkeää, että me ammattiliitoissa toimimme heikennyksiä vastaan. Oma työpaikkanikin liittyy tänään illalla #PainavaSyy -lakkoon.

Krista Shepherdson toimii työpaikallaan myös työnopastajana eli hän tutustuttaa uudet työntekijät taloon, muihin työntekijöihin ja ammattiliiton toimintaan.

– On tärkeää, että kaikilla on yhtäläiset työehdot. Meilläkin on työpaikalla työntekijöitä monista eri maista, erilaisilla taustoilla ja eri-ikäisiä. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat minulle tärkeitä arvoja, Shepherdson sanoo.

Duunari-stipendin suuruus on 750 euroa ja se myönnetään enintään 35-vuotiaalle osaajalle, joka on omalla aktiivisuudellaan edesauttanut duunariammattien ja ammattiyhdistystoiminnan arvostuksen nostamista nuorten keskuudessa.

SAK:n Duunari-stipendit jaettiin nyt 16. kerran. Krista Shepherdson on ensimmäinen SEL:n jäsen, joka on saanut stipendin.

Liity
jäseneksi