SAK:laiset luottamushenkilöt vetoavat hallitukseen heikennysten perumiseksi

SAK:laiset luottamushenkilöt vetoavat hallituspuolueisiin työelämän heikennysten hautaamiseksi. Hallituksen suunnitelmat lisäisivät työelämän epävarmuutta.

Lähes 5 500 SAK:laisen luottamusmiehen ja työsuojeluvaltuutetun allekirjoittama vetoomus luovutettiin hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajille tänään eduskunnassa.

Yli puolta miljoonaa työntekijää edustavien luottamushenkilöiden vetoomuksella vaaditaan Petteri Orpon hallitusta perehtymään työelämän heikennysten todellisiin vaikutuksiin ja perumaan heikennykset.

Tarve vetoomukselle syntyi, kun työpaikkojen luottamushenkilöt kokivat, ettei työntekijöitä ole kuultu hallitusohjelman valmistelussa eikä sen jälkeen. Vetoomuksella halutaan vielä korostaa, ettei ole liian myöhäistä miettiä uudelleen, ovatko hallituksen esittämät työelämän heikennykset perusteltuja. Suurimmalla osalla ei ole merkitystä valtion talouteen, vaan ne ovat luonteeltaan enemmän ideologisia. 

SEL:n liittovaltuuston puheenjohtaja, pääluottamusmies Ville Vatka oli mukana luovuttamassa vetoomusta selliläisten edustajana.

Vetoomuksen ottivat vastaan hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat Matias Marttinen (kok.), Jani Mäkelä (ps.), Otto Andersson (r.) ja Peter Östman (kd.). 

– Kiitos palautteesta. Haluamme käydä keskustelua palkansaajien kanssa ja kuulla myös heidän näkemyksensä, Matias Marttinen sanoi luovutustilaisuudessa.

Vetoomuksen vaalipiirikohtaiset allekirjoitukset toimitetaan myös hallituspuolueiden kansanedustajille. 


Kuvassa SEL:n liittovaltuuston puheenjohtaja Ville Vatka luovuttaa SAK:laisten luottamushenkilöiden vetoomuksen RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Anderssonille. Kuva: Markku Ulander/Lehtikuva

Liity
jäseneksi