Pyydä luottamusmies tai työsuojeluvaltuutettu tueksesi työkykyneuvotteluihin

Muistathan, että sinulla on oikeus pyytää mukaasi työkykyneuvotteluihin tueksesi luottamusmiehesi tai työsuojeluvaltuutettusi?

Työkykyneuvotteluihin osallistuvat työntekijän ja hänen avukseen pyytämän luottamushenkilön lisäksi työnantajan edustajana yleensä esihenkilö ja työterveyshuollon edustajana yleensä työterveyslääkäri. Neuvotteluihin voidaan ottaa tarvittaessa mukaan muitakin.

Neuvotteluissa ei voida ilman suostumustasi käsitellä salassa pidettäviä terveystietojasi. Keskustele aina etukäteen neuvotteluihin osallistuvan lääkärin kanssa, mistä terveysasioistasi ei saa neuvotteluissa puhua.

Kun työntekijän työkyky on alentunut terveydellisistä syistä, työkykyneuvotteluiden tarkoituksena on keskustella, miten työtä ja työoloja muokataan, jotta mahdollistetaan työntekijän jatkaminen työssä. Siksi sinun kannattaa neuvotteluissa kertoa rehellisesti sinua työssäsi kuormittavat tekijät ja riskit terveydellesi.

Työkykyneuvotteluista käytetään työpaikoilla myös muita nimiä, kuten työterveysneuvottelu, kolmikantaneuvottelu tai varhaisen välittämisen keskustelu.