Pouttu irtisanoo yhdeksän ja lomauttaa henkilöstöään

Kannuslaisen liha-alan yhtiö Poutun helmikuussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet yhdeksän ihmisen työsuhteen päättämiseen. Irtisanotuista neljä on työntekijöitä ja viisi toimihenkilöitä.

Lisäksi Pouttu lomauttaa koko henkilöstönsä enintään 90 vuorokaudeksi. Lomautukset alkavat kahden viikon päästä 19.3.2020 ja ne toteutetaan kiertävällä järjestelyllä siten, ettei tuotanto keskeydy. Lomautukset toteutetaan esimerkiksi lyhennettynä työviikkona tai viiden vuorokauden yhtämittaisina jaksoina.

– Tunnelmat yt-neuvotteluiden lopputuloksesta työntekijöiden keskuudessa olivat vaisut ja yllättyneet, pääluottamusmies Irmeli Taskinen kertoo.

Poutun taloudelliset haasteet ovat olleet työntekijöiden tiedossa, joten yt-neuvottelukutsu ei tullut yllätyksenä. Sen sijaan irtisanomiset järkyttivät, koska varsinkin loma-aikoina miehitys on tiukka ja tuotannon työntekijöitä on jouduttu kierrättämään osastolta toiselle.

Henkilöstöä päätöksistä tiedotettiin tiistaina, ja viimeiset irtisanomisilmoitukset jaettiin tänään. Neljästä irtisanottavasta työntekijästä kaksi oli vapaaehtoisia.

Poutulla on tällä hetkellä 145 työntekijää SEL:n työehtosopimuksen alaisissa töissä.

– Huoli jää siitä, millainen yrityksen tulevaisuus on. Toivottavasti valoisemmat ajat koittaisivat pian meillekin, Taskinen sanoo.

Tuotannon työntekijöiden lomautukset peruttiin kokonaan edellisenä päivänä ennen ensimmäistä lomautuspäivää, koska koronavirustilanne lisäsi elintarvikkeiden kysyntää päivittäistavarakaupoissa.


Uutista on päivitetty 19.3.2020 tiedolla työntekijöiden lomautusten peruuttamisesta.