Polaricalla Rovaniemellä irtisanomisuhan alla puolet työntekijöistä

Polarican Rovaniemen tuotantolaitoksen yhteistoimintaneuvotteluissa on irtisanomisuhan alla 28 työntekijää. Tällä hetkellä vakituisia työntekijöitä on noin 55 eli pahimmillaan potkut voi saada jopa puolet työntekijöistä. Toimihenkilöt on rajattu yt-neuvotteluiden ulkopuolelle, heitä koskeneet neuvottelut käytiin viime vuoden lopussa.

Irtisanomisuhan alla olevien suuri määrä tuli työntekijöille yllätyksenä.

– Rumat lukemat nämä ovat, kyllähän ne järkyttivät. Tavoitteemme on, että neuvotteluista selvitään mahdollisimman vähillä irtisanomisilla. Tulemme esittämään yhtenä vaihtoehtona lomautuksia ja myös muut ratkaisut on selvitettävä, Polarican Rovaniemen työntekijöiden pääluottamusmies Juha Niemelä kertoo.

Suuren vähentämistarpeen taustalla on tuotantomäärien merkittävä väheneminen joidenkin valmistussopimusten päättymisen takia.

– Tuotanto on kyllä hiljentymässä, mutta epäilemme, että jos puolet työntekijöistä lähtee, tuotanto ei pyöri, Niemelä toteaa.

Neuvotteluiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa. Seuraavan kerran neuvotellaan ensi viikon keskiviikkona.

Polarica valmistaa Rovaniemellä lihanjalosteita, esimerkiksi poro- ja riistatuotteita sekä leikkeleitä. Lisäksi Polarica kerää ja jalostaa marjoja, jotka pakataan Ruotsissa Haaparannassa ja Puolassa Swidwinissä.


Lisätiedot:

Juha Niemelä
p. 044 970 4384