Orkla selvittää Turun tehtaan jatkamisedellytyksiä: 58 työpaikkaa uhattuna

Orkla Foods Finland on ilmoittanut tänään aloittavansa Turun tehtaallaan koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joiden ulkopuolelle on rajattu vain myynti- ja markkinointitoiminnot.

Yt-neuvotteluissa käsitellään Turun tehtaan toimintaa ja jatkamisedellytyksiä. Työnantajan mukaan vaihtoehtoina ovat erilaiset uudelleenjärjestelyt ja sopeuttamistoimet, joiden henkilöstövaikutukset voivat olla työtehtävien tai työaikojen muutosten lisäksi myös osa-aikaistamisia sekä lomautuksia ja irtisanomisia. Yhtenä vaihtoehtona on myös koko tehtaan sulkeminen.

Työntekijät eivät osanneet odottaa mitään tällaista.

– Tämä on meille iso yllätys ja järkytys, että yhtenä vaihtoehtona on jopa tehtaan lopettaminen. Lähdemme neuvotteluissa etsimään ratkaisuja, joilla tehtaan toiminta jatkuu ja työpaikat säilyvät Turussa, Orkla Foods Finlandin työntekijöiden pääluottamusmies Jesse Järveläinen sanoo.

Orkla Foods Finlandin Turun tehtaalla työskentelee tällä hetkellä 41 työntekijää. Yt-neuvotteluiden piirissä olevat toimihenkilöt ja ylemmät toimihenkilöt mukaan lukien uhattuna voi olla jopa 58 työpaikkaa Turussa.

Neuvotteluiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa. Ensimmäinen neuvottelupäivä on ensi viikon maanantaina.

Orkla valmistaa Turussa vihannessäilykkeitä ja sillituotteita, joiden kannattavuus on työnantajan mukaan ollut heikkoa jo muutaman vuoden ajan.


Lisätiedot:

Jesse Järveläinen
p. 046 851 2050