Orkla Foods Finland aikoo lomauttaa Turussa

Orkla Foods Finland aloittaa Turun tehtaallaan koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut tuotannon työntekijöiden ja toimihenkilöiden lomauttamiseksi yhteensä neljäksi viikoksi. Lomautukset olisi tarkoitus toteuttaa joulukuun ja tammikuun aikana. Vain logistiikkakeskus on rajattu yt-neuvotteluiden ulkopuolelle. Työnantaja perustelee lomautustarvetta tuotantovolyymin vähentymisellä.

– Työnantajan lomautusesitys ei tullut yllätyksenä, sillä tämä on nyt kolmas vuosi peräkkäin, kun meillä on yt:t. Työntekijät ovat pettyneitä, varsinkin joulun tienoilla palkkarahat tulevat tarpeeseen, Orkla Foods Finlandin Turun tehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Jesse Järveläinen kertoo.

Järveläinen uskoo kuitenkin, että lomautukset vältetään.

– Lähden siitä, ettei lomautuksia tule. Meillä on ihmisillä pitämättömiä pekkasia, ylityöpankkivapaita ja talvilomia. Niitä pitämällä ja muutamalla muulla toimenpiteellä uskon lomautustarpeen häviävän, Järveläinen sanoo.

Orkla Foods Finlandin Turun tehtaan tuotannossa on töissä 34 elintarviketyöntekijää ja lisäksi kunnossapidossa on kymmenkunta laitosmiestä.

Neuvotteluiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa. Ensimmäinen neuvottelupäivä on ensi viikon tiistaina.

Orkla Foods Finland valmistaa Turussa muun muassa Felix-punajuuri- ja suolakurkkusäilykkeitä sekä Abba- ja Vesta -sillejä.