Opiskeletko elintarvikealaa? Liity SEL:n opiskelijajäseneksi, se ei maksa mitään

Jos opiskelet elintarvikealaa ammatillisessa oppilaitoksessa, voit liittyä SEL:n opiskelijajäseneksi heti kun aloitat opiskelun. Opiskelijajäsenyys on maksuton.

SEL:n opiskelijajäsenyys ei maksa sinulle mitään, mutta saat tietoa, tukea ja etuja. SEL:n opiskelijajäsenille kuuluvat SEL:n jäsenedut kuten maksuton vapaa-ajan matkustajavakuutus.

Saat myös Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKIn jäsenyyden ja opiskelijakortin vuodeksi ilmaiseksi, kun liityt samalla SEL:n opiskelijajäseneksi, kun liityt SAKKIn jäseneksi. Kun täytät SAKKIn liittymislomakkeen, valitse jäsenyyden pituudeksi yhden vuoden jäsenyys.

Jos teet opiskeluidesi ohessa palkkatöitä, esimerkiksi kesätöitä, sinun kannattaa maksaa palkkatulostasi SEL:n jäsenmaksu, joka sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun. Opiskeluaikanakin tehdyillä töillä kerrytät oikeuttasi ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan, jota voit saada jos jäät valmistumisen jälkeen työttömäksi tai sinut lomautetaan.

Jos haluat, että myös opiskelukaverisi kuulevat SEL:n toiminnasta ja työelämän pelisäännöistä, tulemme mielellämme oppilaitokseenne kertomaan lisää ammattiliitosta. Voit ehdottaa SEL:n edustajan vierailua opettajallesi tai olla meihin yhteydessä.

Voit liittyä SEL:n opiskelijajäseneksi, jos opiskelet toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa elintarvikealan tai kalatalouden perustutkintoa ja tuleva tutkintonimikkeesi on leipuri-kondiittori, lihatuotteiden valmistaja, meijeristi, elintarvikkeiden valmistaja tai kalanjalostaja.

Oppisopimusopiskelijat liittyvät suoraan SEL:n maksavaksi jäseneksi, sillä he ovat työsuhteessa oppisopimuspaikan tarjoavaan työnantajaan ja saavat työehtosopimuksen mukaista palkkaa.


Jos sinulla on kysyttävää SEL:n jäsenyydestä, nuorten tai liiton toiminnasta, soita tai lähetä viesti SEL:n nuorisosihteeri Chau Nguyenille, p. 045 7881 7611 tai chau.nguyen@selry.fi.

Liity SEL:n opiskelijajäseneksi
Liity SAKKIn jäseneksi ja SEL:n opiskelijajäseneksi

Katso tästä video, miksi kannattaa liittyä liittoon!
Opiskelijajäsenenä olet tervetullut mukaan SEL:n nuorten toimintaan