Oddlygood ostaa Plantin, jonka Turun tuotanto ja työntekijät siirtyvät Valiolle

Oddlygood ostaa Planti-tuotteet ja -brändin. Lisäksi Oddlygoodin enemmistöomistaja Valio ostaa Plantin Turun tuotannon, jonka työntekijät siirtyvät Valiolle.

Norjalainen elintarvikekonserni Kavli on myynyt 30.9.2023 toteutuneella yrityskaupalla Plantin Valion enemmistöomistamalle Oddlygoodille, joka valmistaa kasvipohjaisia tuotteita. Maanantaina julkistetussa kaupassa Oddlygoodille siirtyvät Plantin tuotteet, brändi ja immateriaalioikeudet. Samanaikaisesti Valio osti Plantin tuotannon Turussa ja Plantin työntekijät siirtyivät vanhoina työntekijöinä Valion työntekijöiksi.

Plantin Turun tehtaan työntekijöiden pääluottamusmiehelle Jarno Lyhtelälle yrityskauppa tuli yllätyksenä.

– Nyt kun tätä uutista on pari päivää sulatellut, tunnelmat ovat varovaisen positiiviset. Olen jutellut valiolaisten kanssa, ja heidän puheistaan saa vaikutelman, että he ovat aidosti halukkaita käyttämään tehtaamme kapasiteettia, Lyhtelä kertoo.

Plantin Turun tehdas työllistää 29 ihmistä, joista 19 on tuotannon työntekijöitä.

Planti on markkinajohtaja Suomessa kaurapohjaisissa ruoanlaittotuotteissa ja Ruotsissa hapatetuissa soijatuotteissa. Kauppa vahvistaa Oddlygoodin kasvipohjaisten tuotteiden markkinaosuuksia.

Kauppa ei aiheuta välittömiä muutoksia Oddlygoodin tai Plantin tuotevalikoimaan tai tuotantoon. Oddlygoodin liikevaihto oli viime vuonna 23,5 miljoonaa euroa ja Plantin liikevaihto 10,9 miljoonaa euroa.

Liity
jäseneksi