Neuvottelut elintarvikealan työntekijöiden uusista työehtosopimuksista alkoivat

Neuvottelut elintarvikealan työntekijöiden uusista työehtosopimuksista alkoivat osapuolten tavoitteiden jättämisellä. Tes-neuvotteluita jatketaan perjantaina.

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ja Elintarviketeollisuusliitto ETL ovat tänään aloittaneet neuvottelut elintarvikealan työntekijöiden uusista työehtosopimuksista. Molemmat osapuolet jättivät ensimmäisellä neuvottelukerralla omat tavoitteensa. Neuvottelut jatkuvat perjantaina 13.1.2023.

Nyt alkaneissa neuvotteluissa pyritään löytämään ratkaisu tammikuun loppuun mennessä, sillä SEL:n ja ETL:n väliset elintarvikealan työntekijöiden nykyiset työehtosopimukset ovat voimassa 31.1.2023 asti.

Neuvottelut käydään viidestä yleissitovasta työehtosopimuksesta: leipomoalan, liha-alan, meijerialan, teollisuuden sekä panimo- ja virvoitusjuoma-alan työntekijöiden työehtosopimuksista.

SEL:n neuvottelijoita ovat työehtosopimusneuvottelukunnan jäsenet liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen, liittosihteeri Lea Väänänen, sopimuspäällikkö Erkki Rantamaa, palkkasihteeri Ari Huuki sekä luottamushenkilöt Juha-Pekka Hölkki (leipomoala), Tommi Stenberg (liha-ala), Toni Rajavaara (meijeriala), Maarit Lähteenmäki (teollisuusala) ja Ville Sipilä (teollisuusala).

Lue lisää osoitteesta www.selry.fi/tes

Liity
jäseneksi