Lomautukset vältettiin Orklan Turun tehtaalla

Orkla Foods Finlandin Turun tehtaan lomautusuhka on ohi. Yhteistoimintaneuvottelut saatiin päätökseen joulukuun toisella viikolla henkilöstön kannalta parhaalla mahdollisella tavalla: vaikka tehtaan tuotannossa on vuoden viimeisellä viikolla alkava, noin neljä viikkoa kestävä tuotantovolyymin vähentymisestä johtuva seisokki, henkilöstöä ei lomauteta.

Tuotannon ollessa pysähdyksissä työntekijät pitävät pois kertyneitä vapaitaan. Lisäksi tehdään esimerkiksi inventointia ja edistetään sisäisiä projekteja sekä osallistutaan koulutuksiin.

– Lähdimme neuvotteluissa siitä, että lomautuksia ei tule ja olemme tyytyväisiä, että työnantajan kanssa löytyi ratkaisu, jolla lomautukset vältettiin, Orkla Foods Finlandin Turun tehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Jesse Järveläinen sanoo.

Orkla Foods Finlandin Turun tehtaan tuotannossa on töissä 34 elintarviketyöntekijää ja lisäksi kunnossapidossa on kymmenkunta laitosmiestä. Turussa valmistetaan muun muassa Felix-punajuuri- ja suolakurkkusäilykkeitä sekä Abba- ja Vesta -sillejä.