Lea Väänänen valittiin maailmanjärjestö IUF:n hallitukseen

Elintarvikealan ammattiliittojen maailmanjärjestön IUF:n uuteen hallitukseen valittiin kaksi suomalaista: Jaana Ylitalo PAMista ja Lea Väänänen SEL:sta.

SEL:n liittosihteeri Lea Väänänen valittiin tänään elintarvike-, maatalous-, hotelli- ja ravintola-alojen ammattiliittojen maailmanjärjestön IUF:n hallitukseen 1. varajäseneksi vuosille 2023–2027. Väänänen on hallituksessa Ruotsin elintarviketyöläisten liiton, Livsmedelsarbetareförbundetin eli Livsin puheenjohtaja Eva Guovelinin varajäsen.

Toisena suomalaisena IUF:n hallitukseen tuli valituksi varsinaiseksi jäseneksi Palvelualojen ammattiliitto PAMin edunvalvontajohtaja Jaana Ylitalo.

IUF:n puheenjohtaja Mark Lauritsen ja pääsihteeri Sue Longley taputettiin molemmat yksimielisesti jatkokaudelle.

The International Union of Food, Agricultural, Hotel, Restaurant, Catering, Tobacco and Allied Workers’ Associations IUF:n 28. kongressi oli tällä viikolla 13.–16.6.2023 koolla Genevessä Sveitsissä, jossa IUF:n keskustoimisto sijaitsee. Kongressin tunnuslauseena oli Fighting for Our Future eli Taistelemme tulevaisuudestamme.

IUF:n kongressin osallistujamäärä oli 430, josta äänivaltaisia kokousedustajia oli 290. SEL:n jäsenten äänivaltaa kokouksessa käyttivät pääluottamusmiehet Ville Ikonen, Henna Ruuskanen ja Ville Sipilä. SEL:n delegaatioon kuuluivat seuraajina myös puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen, liittosihteeri Lea Väänänen, kansainvälisten asioiden asiantuntija Henri Lindholm ja viestintäpäällikkö Karoliina Öystilä.

SEL:n entinen liittosihteeri, eläkkeelle heinäkuun alusta jäävä Henri Lindholm palkittiin kongressin päätteeksi IUF:n kultaisella ansiomerkillä pitkäaikaisesta työstään työntekijöiden oikeuksien eteen IUF:n hallituksessa ja työvaliokunnassa.

IUF edustaa yli 10 miljoonaa työntekijää ympäri maailmaa ja sen jäsenenä on 405 ammattiliittoa 126 maasta. Suomalaisista ammattiliitoista IUF:n jäseniä ovat SEL:n ja PAMin lisäksi Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro.

Liity
jäseneksi