Landeli Group ostaa Lihajaloste Korpelan

Suomalainen Landeli Group ostaa satakuntalaisen liha-alan yritys Lihajaloste Korpelan, joka työllistää yhteensä noin 150 ihmistä Huittisten ja Honkajoen tuotantolaitoksissaan. Yrityskaupalla ei yhtiöiden mukaan ole vaikutuksia Lihajaloste Korpelan toimintaan eikä Korpelan tai muun Landeli-konsernin henkilöstöön. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Lihajaloste Korpelan oston myötä Landeli Groupin tuotevalikoima laajenee ja konsernin koko kaksinkertaistuu. Kankaanpäässä vuonna 1958 perustetun Lihajaloste Korpelan liikevaihto oli viime vuonna 30,9 miljoonaa euroa ja voittoa se teki 400 000 euroa. Landeli Groupin liikevaihto oli 40 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 41 000 euroa. Landelilla on ollut noin sata työntekijää.

Landelilla on tuotantolaitokset Liedossa ja Kankaanpäässä. Sen tuotemerkkejä ovat Maalaistuote Vataja, Pajuniemi ja Lihatukku Partanen. Kaupan myötä konserniin tulevat Korpelan valmisruokatehdas ja logistiikkakeskus vahvistavat Landelin toimitusjohtaja Sergei Medvedevin mukaan konsernin roolia suomalaisen lihan arvoketjussa. Talouselämä-lehden mukaan Landeli Group nousee yrityskaupan myötä Suomen viidenneksi suurimmaksi liha-alan yritykseksi.

Lihajaloste Korpelan toimitusjohtaja Seppo Korpelan mukaan yrityskaupalla pystytään vastaamaan paremmin tuleviin haasteisiin ja turvaamaan kannattavan liiketoiminnan jatkuvuus tulevaisuudessakin. Seppo Korpela siirtyy kaupan toteuduttua Landeli Groupin hallituksen jäseneksi.

Lihajaloste Korpelan Huittisten tuotantolaitoksen työntekijöiden pääluottamusmies Helena Törmä ei kommentoi yrityskauppaa, sillä työnantajan mukaan vain toimitusjohtaja kommentoi asiaa.