Kuusamon Juusto lomauttaa työntekijöitään

Kuusamon Juusto lomauttaa työntekijöitään 1–4 viikon jaksoissa loppuvuonna ja ensi vuoden alussa.

Kuusamon Juustolla elokuussa käytyjen muutosneuvotteluiden syyt olivat työnantajan mukaan tuotannolliset ja taloudelliset. Käytännössä juuston menekki on vähentynyt, ja taustalla vaikuttaa myös maidon kohonnut hinta.

Muutosneuvotteluiden päätteeksi työnantaja ilmoitti lomauttavansa 32 SEL:n työehtosopimuksen alaisissa töissä työskentelevää työntekijää tämän vuoden syyskuun ja ensi vuoden maaliskuun välisenä aikana, 1–4 viikon jaksoissa. Osa lomautusjaksoista voi olla osa-aikaisia, jolloin työviikko on lyhyempi.

Lomautukset koskevat kaikkien muiden osastojen paitsi palapakkaamon ja vastaanoton työntekijöitä. Yhteensä Kuusamon Juustolla työskentelee tällä hetkellä 80 henkilöä, joista 50 toimii SEL:n työehtosopimuksen alaisissa työtehtävissä.

– Osa työntekijöistä osasi varmaan odottaa tällaista lopputulosta niillä osastoilla, joissa on ollut aiempaa vähemmän töitä, Kuusamon Juuston SEL:n työehtosopimuksella työskentelevien työntekijöiden pääluottamusmies Kalle Tolonen kertoo.

Vuonna 1996 perustetun Kuusamon Juuston liikevaihto oli viime vuonna 25,7 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 753 000 euroa.

– Vaikka ajat ovat kovat, niin muistakaa syödä kotimaista ruokaa, Tolonen muistuttaa.


>> Ilmoita meille elintarvikealan yritysten muutosneuvotteluista

Liity
jäseneksi