Konkurssiin menneelle Helsingin Kalatalolle etsitään jatkajaa

tä-Uudenmaan käräjäoikeus on asettanut keravalaisen Helsingin Kalatalo Oy:n konkurssiin maanantaina 9.12.2019. Yritys oli jättänyt konkurssihakemuksensa käräjäoikeudelle edeltävänä torstaina.

Helsingin Kalatalon liikevaihto oli vuonna 2018 viisi miljoonaa euroa ja tilikauden tulos oli 1,5 miljoonaa euroa tappiollinen.

Konkurssihetkellä yrityksen palveluksessa oli 42 työntekijää, joista 40 työntekijän työsuhteen konkurssipesä irtisanoi päättymään 23.12.2019. Kahden työntekijän työsuhde jatkuu 31.1.2020 asti.

Keravalla Chipstersin ja Kokkikartanon naapurissa sijaitsevan Helsingin Kalatalon liiketoiminnalle etsitään jatkajaa.

– Konkurssipesä pyrkii löytämään liiketoiminnalle jatkajan ja neuvotteluja käydään tällä hetkellä, konkurssipesän hoitaja, asianajaja Pertti Ylikraka Asianajotoimisto Magnusson Oy:stä kertoo.

Kalajalosteiden ja kalaeinesten lisäksi Helsingin Kalatalo on valmistanut vegaanista Jokaiselle–valmisruokasarjaa.

Työpaikalla ei ollut SEL:n luottamusmiestä. SEL:n jäsen, ole yhteydessä SEL:n Etelä-Suomen aluetoimistoon, jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi palkkasaatavistasi tai työttömyysturvastasi.

Jos työnantajasi menee konkurssiin:

1. Kun käräjäoikeus on asettanut yrityksen konkurssiin, konkurssipesä voi irtisanoa työntekijöiden työsuhteet päättymään 14 päivän kuluttua irtisanomisesta.

2. Pesänhoitaja antaa työntekijöille työtodistuksen, josta ilmenevät työsuhteen kesto, työtehtävät ja työsuhteen päättymisen syy.

3. Jos konkurssipesällä ei ole varoja maksaa työntekijöiden lopputiliä, pesänhoitaja yleensä hakee palkkaturvasta työntekijöiden palkkasaatavat. Jos työntekijällä on saatavia, joita pesänhoitaja ei ota palkkaturvahakemukseen, liitto auttaa jäseniään hakemaan saatavia palkkaturvasta.

4. Jos jäät työttömäksi, ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi työttömäksi työnhakijaksi TE-toimiston sähköisessä Oma asiointi –palvelussa.

5. Ota yhteyttä työttömyyskassaan ja selvitä, oletko oikeutettu ansiopäivärahaan. Samalla saat ohjeet, miten teet ensimmäisen hakemuksen sähköisessä eAsiointi-palvelussa.

6. SEL:n jäsenet saavat apua työpaikan luottamusmieheltä tai SEL:n aluetoimistolta.