Konditoriaopettaja Markku Vengasaho ehdolla Euroopan vuoden ammatilliseksi opettajaksi

Lappeenrantalainen konditoriaopettaja Markku Vengasaho on ehdolla Euroopan vuoden ammatilliseksi opettajaksi. Vengasaho on ehdolla Euroopan komission ”Vocational Excellence Awards” -kilpailussa ammatillisten opettajien kategoriassa. Oppilaitokset ympäri Eurooppaa ovat esittäneet ehdotuksiaan, joista puolueeton tuomaristo on valinnut kaksi finaaliehdokasta.

Vengasaho toimii konditoria-alan lehtorina Saimaan ammattiopisto Sampossa Lappeenrannassa. Hän on ansioitunut muun muassa valmentamalla opiskelijoitaan Taitaja-kilpailuihin sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Hänen opiskelijansa Emeliina Papinniemi voitti World Skills -kilpailussa konditoria-alan maailmanmestaruuden vuonna 2017.

Vengasaho on myös luonut Etelä-Karjalaan konditoria-alan huippuvalmennusyksikön ja Mestari-kisälli-valmennusjärjestelmän, jossa alan opiskelijat, opettajat sekä yrittäjät ympäri Suomen verkostoituvat ja kehittävät uusia tuotteita. Opetushallitus palkitsi valmennusjärjestelmän kunniamaininnalla vuonna 2016.

Yleisö saa äänestää ehdokkaita netissä 15.10.2019 asti. Lopullinen voittaja määräytyy puoliksi kansalaisten ja puoliksi tuomariston äänten perusteella. Voittaja julistetaan gaalajuhlassa 17.10.2019 Helsingissä Finlandia-talolla, missä EU-komissaari Marianne Thyssen ojentaa voittajalle kunniakirjan ja pokaalin.

Euroopan ammattitaitoviikkoa “European Vocational Skills Week”  vietetään nyt neljännen kerran 14.–18.10.2019.