Kajaanilaisessa Pekka Heikkisen leipomossa raju tulipalo

Kajaanin keskustassa sijaitsevassa Pekka Heikkisen leipomo- ja konditorialiikkeessä syttyi tulipalo tänään iltapäivällä. Kainuun Sanomien mukaan palokunta sai hälytyksen kello 13.32 Välikatu 7:ssa sijaitsevaan leipomokiinteistöön, ja palaneen leipomon raivaustyöt alkoivat kolmen aikaan.

Tulipalosta selvittiin ilman henkilövahinkoja, sillä henkilökunta ja asiakkaat evakuoitiin tiloista asianmukaisesti. Aineellisia vahinkoja sen sijaan syntyi, sillä kiinteistön kattorakenteet ja ullakko tuhoutuivat täysin rajussa palossa. Myös leipomon tuotantotilat kärsivät vahingoista, mutta palon leviäminen leipomon kahvilaan onnistuttiin estämään. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

Puu-uunileivästä kuuluisa Pekka Heikkisen leipomo täyttää lauantaina 105 vuotta.


Kun työt keskeytyvät tulipalon takia

 1. Kun työnteko keskeytyy työnantajasta ja työntekijästä riippumattomasta syystä, esimerkiksi tulipalon vuoksi, on työnantaja velvollinen maksamaan työntekijälle palkkaa esteen ajalta, kuitenkin enintään 14 vuorokauden ajan, vaikka este jatkuisikin pidempään.
   
 2. Työnantaja antaa työntekijälle todistuksen, josta ilmenee syy työn keskeytymiselle.
   
 3. Jos et työllisty keskeytyksen ajaksi muualle, ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi työttömäksi työnhakijaksi TE-toimiston sähköisessä Oma asiointi –palvelussa. Toimita työnantajan todistus työn keskeytymisestä TE-toimistolle.
   
 4. SEL:n jäsenet hakevat työttömyyskassalta työttömyyden eli lomautukseen rinnastettavalta ajalta ansiopäivärahaa. Hakemuksen voi tehdä sähköisesti työttömyyskassan eAsiointi-palvelussa. Ansiopäivärahan omavastuuaika on vuonna 2018 viittä työtöntä päivää vastaava aika.
   
 5. SEL:n jäsenet saavat apua työpaikan luottamusmieheltä tai SEL:n aluetoimistolta.