Jos ylität työmatkallasi Uudenmaan rajan, pyydä työnantajaltasi todistus

Hallitus on päättänyt rajoittaa Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä ajalla 27.3.-19.4.2020. Liikkumisrajoitusten tarkoituksena on estää koronavirustartuntoja sekä hidastaa epidemian leviämistä Uudeltamaalta muualle Suomeen.

Liikkumisrajoitukset eivät koske esimerkiksi niitä, joiden työtehtävät edellyttävät työpaikalla työskentelyä, ja joiden on kodin ja työpaikan välisen matkan kulkemiseksi ylitettävä Uudenmaan raja. Poliisi valvoo liikkumisrajoituksen noudattamista.

Jos ylität työmatkallasi Uudenmaan rajan, pyydä työnantajaltasi vapaamuotoinen kirjallinen todistus, josta selviää asuinkuntasi ja työntekopaikkasi, ja se, että sinulla ei ole mahdollisuutta tehdä työtäsi etätyönä.

Toiminnan sujuvoittamiseksi tarkastuspisteellä poliisi suosittaa, että rajan ylittävillä olisi mukanaan henkilöllisyystodistus tai muu vastaava asiakirja henkilöllisyyden varmentamiseksi.

Poliisi ei etukäteen myönnä liikkumisen mahdollistamiseksi kirjallista lupa-asiakirjaa, vaan välttämättömyysarvio tehdään tapauskohtaisesti tarkastushetkellä.


Seuraa tiedotustamme osoitteessa www.selry.fi/korona

Jos sinulla on kysyttävää, työpaikkasi luottamusmies auttaa sinua. Voit myös olla yhteydessä oman SEL:n aluetoimistosi aluesihteeriin tai soittaa liiton työsuhdeasioiden neuvontanumeroon 09 4246 1260, joka palvelee maanantaista perjantaihin klo 8.30-15.30.