Jani Seuranen tuuraa SEL:n järjestötoimitsijana loppuvuoden

Nuorten kautta tulee jatkumo. Siksi on tärkeää, että nuoria on mukana toiminnassa ja heidän äänensä kuuluu, SEL:n järjestötoimitsija Jani Seuranen sanoo.

Forssalainen Jani Seuranen, 31, aloitti elokuun lopussa työt SEL:n järjestötoimitsijana. Seurasen tämän vuoden loppuun asti kestävä määräaikainen työsuhde on Chau Nguyenin perhevapaan sijaisuus.

Seurasen vastuualueena ovat nuorten eli alle 35-vuotiaiden jäsenten toiminta, elintarvikealan ammattiin opiskelevat sekä maahanmuuttajajäsenten tukeminen. Tällä hetkellä hänellä on työpöydällä muun muassa nuorten Tunnetko oikeutesi? -koulutuksen sekä Superviikonlopun järjestelyt.

– Tosi hyvällä mielellä olen aloittanut työt. On hienoa päästä näkemään, millaista työ liitossa on ja oppimaan uutta. Ja tietysti on kiva päästä tutustumaan uusiin jäseniin ja aktiiveihin, Seuranen kertoo.

SEL on Seuraselle tuttu liitto. Hän aloitti elintarvikealan työt HKScanin Forssan tuotantolaitoksella 18-vuotiaana vuonna 2011, jolloin liittyi myös SEL:n jäseneksi.

Mitä ammattiliiton jäsenyys merkitsee sinulle?

– Liiton jäsenyys merkitsee sitä, että meillä työntekijöillä pysyy työehdot ja työolot kunnossa, ettei asiat mene työpaikalla työnantajan saneluksi, vaan meillä työntekijöillä on oikeudet ja me puolustamme niitä porukalla, Seuranen vastaa.

Järjestötoimitsijan työn punaisena lankana on tiedon levittäminen siitä, miksi jokaisen elintarvikealan työntekijän ja opiskelijan kannattaa olla oman alan ammattiliiton jäsen.

– Liiton jäsenyydellä turvaat itsellesi ja työkavereillesi hyvät työehdot ja työolot jatkossakin. Työehtosopimus ja siinä sovitut työntekijöiden oikeudet eivät ole itsestäänselvyys, vaikka moni niin luuleekin. Tes on määräaikainen sopimus, joka neuvotellaan aina uudestaan. Ilman jäseniä ei ole tessiä, Seuranen alleviivaa.

Liiton palkkalistoille Seuranen siirtyi alkupaloittelun prosessityöntekijän työstä. Viimeiset viisi vuotta hän on toiminut HKScanin Forssan alku- ja teollisuuspaloitteluosaston luottamusmiehenä.

SEL:n nuorten hommissa Seuranen on ollut kolmisen vuotta mukana aktiivisesti. Viime vuonna hänet valittiin SEL:n valtakunnallisen nuorisojaoston jäseneksi ja Länsi-Suomen alueen nuorisovastaavana hän on toiminut maaliskuusta asti.

Mitä sanot nuorelle, joka miettii, kannattaako liiton tapahtumiin osallistua?

– Kannattaa rohkeasti tulla mukaan nuorten tai ammattiosaston toimintaan katsomaan, millaista tämä on. Ja aina saa tulla myös mukaan ideoimaan, millaista toimintaa ja tapahtumia itse haluaisit järjestää ja mihin haluaisit osallistua, Seuranen kannustaa.

Seuranen suosittelee, että ammattiosastot valitsevat nuorisovastaavan ja budjetoivat rahaa nuorten toimintaan.

– Nuorten kautta tulee jatkumo. Siksi on tärkeää, että nuoria on mukana toiminnassa ja heidän äänensä kuuluu siinä, millaista toimintaa järjestetään.

Jani Seuranen toivoo, että jäsenet ottavat yhteyttä matalalla kynnyksellä.

– Jos on huolia, murheita, toiveita tai ideoita toimintaan tai muuten, olkaa yhteydessä!


SEL:n järjestötoimitsija Jani Seuranen, p./WhatsApp 045 7884 5032 tai jani.seuranen@selry.fi. SEL:n koko henkilöstön yhteystiedot löydät täältä.

Liity
jäseneksi