HKScan lopettaa Mellilän teurastamon

Yhteistoimintaneuvottelut HKScan Finlandin Mellilän tuotantolaitoksessa päättyivät huhtikuussa työnantajan päätökseen sulkea koko tuotantolaitos. Osa Mellilän nykyisistä toiminnoista siirretään Paimion tuotantolaitokselle, mikä edellyttää kone- ja laiteinvestointeja Paimioon.

Tämän hetkisen arvion mukaan Mellilä hiljenee heinäkuun puoleen väliin mennessä.

– Ei sulkemispäätös meille yllätyksenä tullut, mutta kyllä se vetää mielet mataliksi. Meillä on ollut täällä töissä hyvä pieni ja tiivis porukka, Mellilän tuotantolaitoksen pääluottamusmies Karol Kula toteaa.

Yt-neuvotteluiden piirissä oli Mellilän tuotantolaitoksen koko henkilöstö, noin 20 ihmistä. Heistä työntekijöitä on 17, joista viidelle työnantaja on jo tarjonnut vakituista työpaikkaa Forssan tuotantolaitokselta. Eviran palkkalistoilla olevia lihantarkastajia Mellilässä on ollut kaksi, heidän tilanteensa on vielä auki. Lopuille on suullisesti luvattu, että 50 kilometrin päässä Forssassa olisi tarjolla ainakin määräaikaista työtä.

Paimiossa teurastetaan tällä hetkellä nautoja. Mellilästä siirretään Paimioon emakoiden ja isojen sikojen teurastus. Lisää työvoimaa Paimioon ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi tarvita.

HKScan Finland osti tammikuussa Paimion Teurastamo Oy:n kokonaan itselleen, puolet se oli ostanut jo kesällä 2015.