Henri Lindholm IUF:n hallitukseen ja työvaliokuntaan

SEL:n liittosihteeri Henri Lindholm valittiin tänään elintarvike-, maatalous-, hotelli- ja ravintola-alojen ammattiliittojen maailmanjärjestön IUF:n hallitukseen vuosille 2017-2022. Lindholm valittiin myös IUF:n työvaliokunnan jäseneksi. Lindholm toimii tällä hetkellä myös elintarvikealan pohjoismaisten ammattiliittojen unionin puheenjohtajana.

Suomesta IUF:n hallitukseen tuli valituksi myös Palvelualojen ammattiliitto PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemi.

The International Union of Food, Agricultural, Hotel, Restaurant, Catering, Tobacco and Allied Workers’ Associations IUF:n 27. kongressi oli tällä viikolla koolla Genevessä Sveitsissä.

IUF:n kongressin osallistujamäärä oli reilut 500, josta äänivaltaisia kokousedustajia oli 339. SEL:n jäsenten äänivaltaa kokouksessa käyttivät pääluottamusmiehet Aapo Niemi ja Asko Peltola sekä SEL:n kansainvälisten asioiden sihteeri Minttu Sillanpää. SEL:n delegaatioon kokouksessa kuuluivat myös puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen ja liittosihteeri Henri Lindholm.

Henkilövalintojen sekä lukuisten eri maiden ja ammattiliittojen tilanteesta kertovien puheenvuorojen lisäksi kongressi käsitteli tukun aloitteita ja hyväksyi muun muassa SEL:n tekemän aloitteen, jolla esitettiin, että IUF ja sen jäsenliitot vaativat maiden hallituksilta konkreettisia toimia reilujen työpaikkojen ja turvallisten työolojen varmistamiseksi. Aloitteessa korostettiin myös, että yrityksiltä on vaadittava aitoa yhteiskuntavastuuta, läpinäkyviä omistajuussuhteita sekä verojen maksua siihen maahan, jossa voitot tehdään.

IUF edustaa 10 miljoonaa työntekijää ympäri maailmaa, sen jäsenenä on 434 ammattiliittoa 130 maasta. Suomalaisista ammattiliitoista IUF:n jäseniä ovat SEL:n ja PAMin lisäksi Puuliitto, Ammattiliitto Pro sekä Palkansaajajärjestö Pardia.


IUF:n 27. kongressin päätökset