Fazerin Oulun leipomon työntekijät marssivat ulos vuorokaudeksi vastalauseena sulkemisaikeille

Fazerin Oulun leipomon työntekijät ovat marssineet vuorokaudeksi ulos työpaikaltaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä puoliltaöin. Ulosmarssilla työntekijät vastustavat työnantajan suunnitelmia lopettaa leipomon toiminta ja siirtää sen tuotanto muihin Fazerin leipomoihin. Mielenilmaus alkoi kello 00.00 ja siihen osallistuu noin 30 työntekijää. Työntekijät palaavat töihin torstain ja perjantain välisenä yönä kello 00.00.

– Työntekijöiltä ei löydy ymmärrystä työnantajan suunnitelmille sulkea leipomo. Ei ole mitään syytä lopettaa hyvässä kunnossa olevaa leipomoa nyt, kun takana on paras vuosi pitkään aikaan Fazer Leipomoilla. Rahasta ei ole pulaa, yt-neuvotteluilmoituksesta seuraavana päivänä Fazer ilmoitti investoivansa 40 miljoonaa euroa Lahteen uuteen tuotantoon, Fazerin Oulun leipomon työntekijöiden pääluottamusmies Kai Kyllinen kertoo työhuonekunnan keskiviikkona tekemän ulosmarssipäätöksen taustoista.

Työntekijät haluavat ulosmarssilla osoittaa työnantajalleen, että he ovat tosissaan ja haluavat säilyttää leipomon ja työpaikat Oulussa.

– Lähdemme yt-neuvotteluihin tosissamme miettimään, miten voisimme pitää leipomon toiminnassa. Meillä on kova motivaatio saada jatkaa töitä. Ihmiset ovat huolissaan tulevaisuudestaan, työpaikkoja ei ole Oulun seudulla liikaa tarjolla. Vastuullinen teko olisi säilyttää työpaikat ja leipomo Oulussa. Se olisi paras ratkaisu myös ympäristön kannalta, Kyllinen toteaa.

Fazerin Oulun leipomossa on töissä 83 ihmistä, joista 74 työskentelee SEL:n työehtosopimuksella. Fazer tiedotti maanantaina aloittavansa Oulun leipomossa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joiden ensimmäinen neuvottelupäivä on ensi viikon tiistaina.


Fazer aikoo sulkea Oulun leipomon, irtisanomisuhan alla 83 (14.1.2019)