Fazer ulkoisti verkkokaupan ja irtisanoi Karkkilan tehtaalta kuusi työntekijää

Fazer on päättänyt ulkoistaa kuluttajille suunnatun verkkokauppansa, Fazer Storen, operatiivisen toiminnan. Verkkokaupan pakkaus- ja lähetystoiminnot siirtyvät jo 1.7.2020 alkaen ulkopuoliselle yritykselle. Ulkoistamisen seurauksena Fazer Makeiset on irtisanonut kuusi työntekijää Karkkilan tehtaaltaan, jossa on tähän asti hoidettu verkkokaupan lähetykset.

Alun perin irtisanomisuhka koski kahdeksaa työntekijää, mutta yhteistoimintaneuvotteluissa työntekijäpuoli sai pelastettua kaksi työpaikkaa, kun työnantajan laskelmissa ei oltu huomioitu kaikkia jäljelle jääviä työtehtäviä.

Työpaikalla ollaan työnantajan päätöksestä työntekijöiden pääluottamusmiehen Kyösti Grefven mukaan ihmeissään ja surullisia, kun jo ennestään pieni työntekijäporukka vähenee.

– Pakko tästä on vaan mennä jotenkin eteenpäin. Keskitymme jatkossa siihen, mihin aikaisemminkin eli ksylitolipurukumien ja -pastillien valmistukseen ja pakkaukseen, Grefve sanoo.

Jokaisella irtisanotulla työntekijällä on vähintään kahden kuukauden irtisanomisaika. Heille tarjotaan työnhakuvalmennusta ja mahdollisuutta hakea Fazerin muita avoimia työpaikkoja.

Vuonna 2018 avatun verkkokaupan nopeaan ulkoistamiseen vaikutti pääluottamusmiehen mukaan koronavirusepidemian myötä hurjasti kasvanut myynti, ja toisaalta Karkkilan yksikön pienet tilat.

Irtisanomisten jälkeen Karkkilaan jää 20 työntekijää, joista kokoaikaisia on seitsemäntoista. Toimihenkilöt mukaan luettuna tehtaan henkilöstömäärä laskee 30:sta 24:een.

– Elokuussa lomien jälkeen nähdään, mikä pelin on henki, Grefve toteaa.

Fazerin Karkkilan tehtaan yt-neuvottelut alkoivat toukokuun 11. päivä ja päättyivät toukokuun viimeisellä viikolla.

Fazer Makeisilla on tehtaat Karkkilan lisäksi Lappeenrannassa ja Vantaalla.

Lisätiedot: pääluottamusmies Kyösti Grefve, p. 044 074 4870