Fazer Makeisten yt-neuvottelut koskevat pääasiassa toimihenkilöitä

Fazer Makeiset aloitti maanantaina yhteistoimintaneuvottelut, joiden tavoitteena on tehostaa tuotekehityksen ja toimitusketjun yhteistyötä sekä yhtenäistää tehtaiden organisaatiorakennetta.

Neuvottelut koskevat Fazerin Karkkilan, Lappeenrannan ja Vantaan makeistehtaita ja niiden piirissä on yhteensä 186 ihmistä. Työnantajan suunnitelmat voivat johtaa muutoksiin työtehtävissä ja enintään 20 ihmisen työsuhteen päättymiseen.

Karkkilassa ja Lappeenrannassa neuvottelut eivät koske lainkaan SEL:n työehtosopimuksen piirissä työskenteleviä työntekijöitä. Vantaan tehtaalla neuvotteluiden piiriin kuuluu toimihenkilöiden lisäksi kuusi assistenttia, jotka työskentelevät SEL:n työehtosopimuksen alla.

– Assistenttien työnkuvaan kuuluu muun muassa materiaalitilauksia, tuotannonsuunnittelua ja sihteerin tehtäviä, ei siis perinteisiä tuotannon työntekijöiden tehtäviä, Fazer Makeisten Vantaan tehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Pentti Aaltovirta sanoo.

Aaltovirta ei usko, että neuvotteluiden piirissä olevien työntekijöiden työsuhteita päätettäisiin, vaan työnimikkeet päivitetään vastaamaan paremmin todellisia työtehtäviä.

Yt-neuvotteluiden on arvioitu kestävän kuusi viikkoa.