Fazer irtisanoi yhdeksän työntekijää Vantaan makeistehtaalta

Fazer irtisanoi maaliskuussa yhdeksän työntekijää Vantaan makeistehtaaltaan. Irtisanotuista kuusi työskenteli keksituotannossa ja kolme suklaatuotannossa.

– Olemme pettyneitä työnantajan ratkaisuun irtisanoa työntekijöitä. Meillä tehdään edelleen myös ylitöitä ja käytetään tarvittaessa töihin kutsuttavia ihmisiä, joten voi kyseenalaistaa, olivatko irtisanomiset oikeasti tarpeellisia, Fazerin makeistehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Pentti Aaltovirta sanoo.

Pääluottamusmiehen mukaan työntekijät ovat kyllästyneitä Fazerin poukkoilevaan henkilöstöpolitiikkaan ja moni on jo lähtenyt talosta muualle tai suunnittelee lähtöä.

– Ammattitaito ei pysy talossa, tähän täytyy tulla muutos, että meillä riittää työntekijöitä jatkossakin, Aaltovirta toteaa.

Irtisanotuilla ei ole työvelvoitetta irtisanomisaikana, joten he voivat heti keskittyä täysillä työnhakuun tai muihin tulevaisuuden suunnitelmiin.

Makeistehtaan työntekijöitä voidaan myös lomauttaa tänä vuonna. Parhaillaan lomautettuna on 12 työntekijää 90 päivän ajaksi elokuuhun asti.

Fazer ilmoitti helmikuussa aloittavansa Vantaan makeistehtaan 120 työntekijää koskevat yhteistoimintaneuvottelut maaliskuussa. Työntekijät protestoivat tuoreeltaan helmikuussa työnantajan yt-ilmoitusta ja yhdeksän ihmisen irtisanomisuhkaa ulosmarssilla, johon osallistui noin 80 keksituotannon työntekijää.