Eduskuntavaaleissa on ehdolla kahdeksan SEL:n jäsentä

Eduskuntavaalien 2 424 ehdokkaan joukossa 200 kansanedustajan paikasta kisaa ainakin kahdeksan SEL:n jäsentä.

Eduskuntavaaleissa on ehdolla koko maassa 13 vaalipiirissä yhteensä 2 424 ehdokasta, joiden joukossa on ainakin kahdeksan SEL:n jäsentä: Aapo Niemi (Pirkanmaa, Vasemmistoliitto), Satu Salmi (Uusimaa, Keskusta), Chau Nguyen (Uusimaa, Vasemmistoliitto), Janne Koivisto (Satakunta, Vasemmistoliitto), Olavi Kandolin (Vaasa, Keskusta), Ville Rahikainen (Helsinki, SKP), Jarmo Knuutila (Kaakkois-Suomi, SKP) ja Pia Kuparinen (Häme, Perussuomalaiset).

Suomen perustuslain mukaan valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontuva eduskunta. Eduskuntavaaleissa valitaan 200 kansanedustajaa eduskuntaan neljän vuoden kaudeksi. Äänioikeutettuja eduskuntavaaleissa ovat kaikki viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

Eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntaina 2.4.2023, jolloin voit äänestää kello 9–20 vain omassa äänestyspaikassasi. Ennakkoon voit äänestää kotimaassa 22.–28.3.2023 ja ulkomailla 22.–25.3.2023 missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Äänestyspaikalle tarvitset mukaasi vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, joka voi olla esimerkiksi ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti tai vastaava kuvallinen asiakirja.

Voit äänestää vain omassa vaalipiirissäsi ehdolla olevaa henkilöä.


Tutustu SEL:n tavoitteisiin ja ehdolla oleviin SEL:n jäseniin: www.selry.fi/eduskuntavaalit

Katso kaikki eduskuntavaalien ehdokkaat ja Vaalistajan arvoihin sitoutuneet ehdokkaat