Autonkuljettaja kuoli työtapaturmassa Altian Rajamäen tehtaalla

Altian Rajamäen tehtaan lastausalueella keskiviikkona ennen kahta iltapäivällä sattuneessa työtapaturmassa kuoli autonkuljettaja, joka oli jäänyt puristuksiin auton lastausoven ja perävaunun lattian väliin. Hänet todettiin kuolleeksi tapahtumapaikalla.

Tapaturmalla ei ollut silminnäkijöitä. Miehen löysi puristuksista toisen auton kuljettaja, joka hälytti apua. Kuollut työntekijä oli ulkopuolisen kuljetusliikkeen palveluksessa. Itä-Uudenmaan poliisi tutkii kuolemaa työtapaturmana. Myös aluehallintoviraston työsuojeluviranomainen ja työnantajat tekevät omat tutkimuksensa.

Pääluottamusmies Arto Harjumaaskola kertoo, että työntekijät saivat heti tuoreeltaan kriisiapua ja tapahtunutta käsiteltiin yhdessä työterveyshuollon tuella.

Edellinen työntekijän kuolemaan johtanut työtapaturma elintarvikealan työpaikalla sattui vain reilua kuukautta aikaisemmin 20.10.2018, jolloin Valion Vantaan juustotehtaalla kuoli linjastoon puristuksiin jäänyt siivooja. Sitä edelliset elintarvikealan työpaikkakuolemat tapahtuivat vuosina 2015 ja 2007.

SEL esittää osanottonsa työtapaturmassa kuolleen miehen läheisille ja työyhteisölle.