Atrian sikaleikkaamon työntekijät marssivat ulos Nurmossa

Atrian Nurmon tuotantolaitoksen sikaleikkaamon työntekijät ovat tänään marssineet ulos, koska työnantajan kanssa ei ole päästy sopuun uuden leikkaamon käyttöönottoon liittyvistä asioista.

Työpaikalla on jo pitkään neuvoteltu uuden, yli vuoden toiminnassa olleen robottiavusteisen leikkaamon käyttöönottoon liittyvistä asioista. Palkkaus on yksi hiertävistä asioista, mutta pääluottamusmies Mauno Lemettinen ei halua tässä vaiheessa avata neuvoteltavia asioita tarkemmin, sillä neuvottelut ovat edelleen kesken. Työntekijät hylkäsivät tänään neuvottelutuloksen.

– Neuvottelutulos ei tyydyttänyt leikkaamon työntekijöitä ja he ilmaisivat mieltään ulosmarssilla. Neuvottelut työnantajan kanssa ratkaisun löytämiseksi jatkuvat, mutta vielä ei ole tiedossa milloin neuvottelemme seuraavan kerran, Mauno Lemettinen kertoo.

Ulosmarssi alkoi aamulla seitsemän jälkeen, kun aamuvuoron työntekijät poistuivat työpaikalta. Myös iltavuoron työntekijät jäivät kotiin. Mielenilmaukseen osallistuu sikaleikkaamon noin 260 työntekijää. Töihin he palaavat torstaiaamulla.

Atrian Nurmossa Seinäjoella sijaitseva tuotantolaitos on Suomen suurin elintarvikealan työpaikka. Tontilla työskentelee noin 1600 työntekijää SEL:n työehtosopimuksella.