Atria vähentää Nurmon sikaleikkaamosta 51 henkilötyövuotta

Atrian Nurmon sikaleikkaamon koko henkilöstöä koskeneet yt-neuvottelut ovat päättyneet 51 henkilötyövuoden vähentämiseen sisäisin järjestelyin. Irtisanomisia ei tule, mutta määräaikaisia työsuhteita loppuu. Neuvottelukutsussa tammikuussa vähennystarpeeksi arvioitiin enintään 65 henkilötyövuotta.

– Työnantajalla oli omat laskelmansa ja me toimme neuvotteluihin mukaan omat laskelmamme, ja lopputulos on nyt tämä. Emme ole tulokseen tyytyväisiä, mutta harvoin yt-neuvottelut päättyvät niin, että kaikki olisivat sataprosenttisesti samaa mieltä asioista, Atrian Nurmon työntekijöiden pääluottamusmies Mauno Lemettinen sanoo.

Myöskään sikaleikkaamon tuore osaston luottamusmies Tomi Tiainen ei ole neuvotteluiden tulokseen tyytyväinen. Henkilötyövuosia supistetaan siten, että valtaosa määräaikaisista sikaleikkaamon työsuhteista päättyy tämän vuoden aikana. Lisäksi luvassa on kymmeniä toimenkuvamuutoksia, ja osa vähennystarpeesta toteutetaan vapaaehtoisin eläkejärjestelyin.

– Osalla sikaleikkaamon työntekijöistä vaihtuu työpiste sikaleikkaamon sisällä ja osalla työpiste vaihtuu toisille osastoille, Tiainen kertoo.

Sikaleikkaamossa tehdään 18. maaliskuuta ajomallin muutos, jossa työ muuttuu aamuvuoropainotteiseksi, kun nyt käytössä on ollut selkeä kaksivuorotyö.

Tällä hetkellä sikaleikkaamossa on töissä noin 380 henkilöä. Luvussa on mukana myös määräaikaisessa työsuhteessa olevat.

– Kesäsesonki alkaa pian, joten osalle määräaikaisista voi löytyä töitä muilta osastoilta, Lemettinen toteaa.

Atrian tiedotteen mukaan järjestelyillä saadaan noin 1,5 miljoonan euron vuotuiset säästöt, jotka toteutuvat täysimääräisinä vuoden 2020 alusta lähtien.

–  Aika näyttää, osuivatko työnantajan laskelmat nappiin, Lemettinen sanoo.