Atria lopettamassa sianlihanleikkuun Jyväskylässä

Atria Suomi ilmoitti torstaina aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut Jyväskylän tuotantolaitoksella aikomuksenaan keskittää sianlihantuotanto Jyväskylästä Nurmoon. Tämä tarkoittaisi noin 25 henkilötyövuoden vähentämistä Jyväskylän tuotantolaitokselta, jonne jäisi edelleen naudanlihatuotantoa. Tällä hetkellä Jyväskylässä on töissä satakunta ihmistä, joista noin 90 on työntekijöitä.

– Jos sianlihanleikkuu siirtyy Nurmoon, toivottavasti saamme lisää nautaa tilalle ja selviämme lomautuksilla tai mahdollisimman vähillä irtisanomisilla. Meillä on täällä Jyväskylässä hyvä ja osaava henkilökunta, joka haluaa tehdä töitä, jos niitä vaan on, Atrian Jyväskylän tuotantolaitoksen työntekijöiden pääluottamusmies Marko Hakulinen sanoo.

Työnantaja on arvioinut voivansa tarjota kaikille halukkaille töitä Nurmosta tai Kauhajoelta.

– Kumpaankin on kuitenkin sen verran matkaa, että perheellisen on hankala lähteä sinne töihin. Parempi olisi, että työt pysyisivät Jyväskylässä, Hakulinen toteaa.

Atrian arvion mukaan keskittämisellä saavutetaan noin 1,2 miljoonan euron vuotuiset säästöt, jotka toteutuisivat ensi vuoden kesäkuusta lähtien.

Yt-neuvotteluiden ensimmäinen neuvottelupäivä on 5.9.2017.

Jyväskylän tuotantolaitos siirtyi Atrian omistukseen vuonna 2014, kun Saarioinen myi Atrialle naudan, sian ja broilerin hankinta-, teurastus- ja lihanleikkuuliiketoimintonsa.


Lisätiedot:

Marko Hakulinen
pääluottamusmies
Atria, Jyväskylä
p. 050 417 3746