Atria irtisanoo 17 ihmistä Jyväskylästä ja siirtää sianlihan tuotannon Nurmoon

Atrian Jyväskylän tuotantolaitoksen yhteistoimintaneuvottelut päättyivät eilen työnantajan päätökseen siirtää sianlihantuotanto Nurmoon. Sian teurastuksen ja leikkuun keskittämisen seurauksena 17 ihmistä menettää työpaikkansa Jyväskylässä. Irtisanotuista työntekijöitä on 16 ja toimihenkilöitä yksi.

Irtisanomisilmoitukset jaettiin tänään. Työnantaja on jo ilmoittanut tarjoavansa kaikille irtisanotuille mahdollisuutta siirtyä töihin Atrian muihin yksiköihin kuten Nurmoon tai Kauhajoelle.

– Vielä ei ole tietoa, kuinka moni irtisanotuista pystyy tarjoukseen tarttumaan ja lähtemään muualle työn perässä, Atrian Jyväskylän tuotantolaitoksen työntekijöiden pääluottamusmies Marko Hakulinen kertoo.

Yt-neuvotteluiden lopputulosta osattiin työpaikalla ennakoida.

– Kyllähän se arvattavissa oli, että tällainen ratkaisu sieltä tulee, mutta kyllä se silti hiljaiseksi tunnelmat vetää, Hakulinen toteaa.

Muutama työpaikka pelastettiin lomautuksilla. Koko Jyväskylän tuotantolaitoksen henkilöstö lomautetaan enintään 90 päiväksi. Lomautusajankohta ei ole vielä varma, mutta todennäköisesti lomautukset alkavat pyöriä ensi vuoden alussa.

Jatkossa Jyväskylässä käsitellään vain nautaa.

– Toivottavasti saamme lisää nautaa leikattavaksi, että töitä riittää jatkossakin, Hakulinen sanoo.

Tällä hetkellä Jyväskylässä on töissä satakunta ihmistä, joista noin 90 on työntekijöitä. Irtisanomisten ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisen jälkeen työntekijämäärä on jatkossa noin 70.

Työnantaja arvioi, että keskittämisellä saavutetaan noin 1,2 miljoonan euron vuotuiset säästöt, jotka toteutuvat ensi vuoden kesäkuusta lähtien.

Jyväskylän tuotantolaitos siirtyi Atrian omistukseen vuonna 2014, kun Saarioinen myi Atrialle naudan, sian ja broilerin hankinta-, teurastus- ja lihanleikkuuliiketoimintonsa.

Lisätiedot:

Marko Hakulinen
pääluottamusmies
Atria, Jyväskylä
p. 050 417 3746