Atria aikoo vähentää Nurmon sikaleikkaamosta 65 henkilötyövuotta

Atria tiedotti eilen aloittavansa Nurmon sikaleikkaamossa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joiden tavoitteena on 1,5 miljoonan euron säästöt vuoden 2020 alusta lukien. Tämä tarkoittaisi 65 henkilötyövuoden vähentämistä sikaleikkaamosta. Neuvottelukutsussa ei ole mainittu irtisanomisia vaihtoehtona, vaan ”työn määrän mahdollinen väheneminen pyritään toteuttamaan sisäisten järjestelyjen ja siirtojen kautta”.

Sikaleikkaamossa on töissä tällä hetkellä 380 työntekijää, joista osa on määräaikaisessa työsuhteessa.

Neuvottelut alkavat tiistaina 15.1.2019.

– Ei tästä uutisesta iloinen voi olla. Nyt odotetaan neuvotteluiden alkua, mitä ne tuovat tullessaan, sikaleikkaamon luottamusmies Tomi Tiainen sanoo.

Pääluottamusmies Mauno Lemettisen mukaan neuvottelut saadaan päätökseen maaliskuun alkupuolella, ellei ilmene syitä, miksi neuvotteluita pitäisi jatkaa.

Työnantajan tehostamis- ja sopeuttamistarpeen takana on sikaleikkaamon automatisointi sekä vähentynyt raaka-aineen eli sianlihan saanti.

– Sikaleikkaamo uudistettiin taannoin, jolloin automatisaatio lisääntyi. Suurin syy yt-neuvotteluihin on varmaan se, että sikamäärä on ollut viime aikoina aiempaa pienempi eikä muutosta tilanteeseen ole vielä näköpiirissä. Vaikka yt-kutsu tulee aina yllätyksenä, niin tällä kertaa se saattoi olla jotenkin odotettavissa, Lemettinen pohtii.

Atrian Nurmon tuotantolaitos on henkilöstömäärältään Suomen suurin elintarvikealan työpaikka.