Apetit myy kalatehtaansa norjalaiselle Insula AS:lle

Apetit Oyj tiedotti kesäkuussa myyneensä Suomen, Ruotsin ja Norjan kalaliiketoimintansa norjalaiselle Insula AS:lle, joka on Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa toimiva kalateollisuuden suuryritys. Kaupan myötä Insula AS saapuu myös Suomen markkinoille.

Osapuolet eivät julkaise sopimuksen kokonaisarvoa. Suomessa Apetit jää edelleen kalaliiketoiminnan vähemmistöomistajaksi alle 20 prosentin omistusosuudella.

Myynti ei tullut täytenä yllätyksenä Apetitin Kuopion kalatehtaan työntekijöille.

– Oli aistittavissa, että saatamme saada uuden omistajan jossain vaiheessa. Apetit on panostanut kasviksiin, ei kalaan. Vielä emme tiedä paljoa tulevasta, mutta sen verran mitä tiedämme, uusi omistaja vaikuttaa hyvältä. Insula AS:n tuotevalikoima on laaja ja se on iso pohjoismainen toimija, mikä avaa meille ovia ja tuo toivottavasti lisää töitä Kuopioon, pääluottamusmies Kirsi Turunen sanoo.

Apetitin kalatoimintojen henkilöstömäärä on Suomessa 82, Norjassa 71 ja Ruotsissa 15 henkeä. Insula AS:n henkilöstömäärä puolestaan on 800.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä Norjan kilpailuviranomaisen hyväksyntää sekä kaupan muiden ehtojen toteutumista. Kaupan odotetaan toteutuvan syksyllä.