Antell lopettaa leipomonsa Oulussa ja irtisanoo 101 ihmistä

Antell-konserni lopettaa Oulussa sijaitsevan leipomonsa. Antell-Leipomot Oy:n toiminta ajetaan alas elokuun loppuun mennessä. Yhtiö irtisanoo 101 ihmistä, joista 84 on työntekijöitä ja loput toimihenkilöitä. Työntekijöistä noin 20 on ollut määräaikaisessa työsuhteessa.

Työntekijöillä on pisimmillään kuuden kuukauden irtisanomisaika. Elokuun lopun jälkeen työntekijät purkavat leipomolinjastoja ja tekevät loppusiivousta.

Yhteistoimintaneuvotteluiden puolessa välissä Antellin leipomon työntekijöiden pääluottamusmies Pertti Ahosola oli vielä toiveikas, että leipomon toiminta ja työt olisivat jatkuneet edes pienemmällä työntekijämäärällä.

– Tunnelmat ovat surulliset ja järkyttyneet, ei tässä muuta osaa sanoa. Moni osasi arvata lopettamispäätöksen, mutta itse uskoin ja toivoin loppuun saakka, että leipomon toiminta edes jossain muodossa jatkuisi, 35 vuotta Antellilla työskennellyt Ahosola sanoo.

Työnantajan mukaan leipomon toiminta on ollut jo pitkään kannattamatonta. Antell investoi viime vuonna miljoona euroa uuteen leipomolinjaan. Silloin arvioitiin, että työvoimaa olisi tarvetta jopa palkata lisää. Toisin kuitenkin kävi ja nyt vuonna 1880 perustetun ikonisen oululaisleipomon ovet suljetaan kokonaan.

Yli 85 prosenttia konsernin liikevaihdosta tuova ravintola- ja kahvilatoiminta oli rajattu yt-neuvotteluiden ulkopuolelle. Antellilla on noin sata henkilöstöravintolaa ja useita kahviloita. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 52,4 miljoonaa euroa, josta Antell-Leipomot Oy:n osuus oli 7,5 miljoonaa euroa. Koko konserni on työllistänyt noin 600 ihmistä.