Anoran Rajamäen ulosmarssin seurauksena on tulossa toimia kommunikaation parantamiseksi

Anora Industrialin Rajamäen teknisten etanolien tehtaan työntekijöiden ulosmarssilla saatiin työnantajan edustajat neuvottelemaan työntekijöiden huolien poistamiseksi.

Anora Industrialin Rajamäen teknisten etanolien tehtaan selliläiset työntekijät marssivat ulos työpaikaltaan loppupäiväksi viime torstaina ennen puolta päivää. Ulosmarssiin osallistuivat yksikön kahdeksan tuotannon työntekijää.

Syynä ulosmarssiin oli Anoran Rajamäen tehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Jussi Mikkolan mukaan pitkäaikaiset ongelmat riittävässä tuotantohenkilöstön resursoinnissa sekä kommunikaatio-ongelmat henkilöstön ja työnantajan välillä.

Tilanne tehtaalla kärjistyi torstaina aamuvuoron aikana, jolloin työntekijät päättivät keskeyttää työnteon loppupäiväksi vastalauseena työnantajan harjoittamalle henkilöstöpolitiikalle. Ulosmarssilla saavutettiin työntekijöiden tavoite saada työnantajan edustajat neuvottelemaan työntekijöiden huolien poistamiseksi.

Pääluottamusmiehen mukaan perjantaina työnantajan kanssa käydyissä keskusteluissa saatiin sovittua useita toimenpiteitä työntekijöiden ja työnantajan välisen kommunikaation parantamiseksi. Mikkola luonnehtii keskustelujen henkeä rakentavaksi. Hän pitää nyt aikaansaatua sopua lupaavana alkuna ongelmien ratkaisemiselle ja on sopinut yhdessä henkilöstön kanssa seuraavansa sitä, että työnantaja pitää kiinni sovituista toimenpiteistä.

Anora Industrialin Rajamäen teknisten etanolien tehtaalla jalostetaan etanoleja, liuottimia ja niiden seoksia teollisuuden tarpeisiin. Samalla tontilla Nurmijärven Rajamäellä sijaitsee myös Anora Industrialin alkoholijuomatehdas. Lisäksi Anora Industrialilla on Suomessa tärkkelystehdas ja tislaamo Koskenkorvalla Ilmajoella.

Anora Industrial on osa Anora Group Oyj:tä, joka on Pohjoismaiden suurin alkoholivalmistaja. Anora Group syntyi suomalaisen Altian ja norjalaisen Arcuksen yhdistyessä virallisesti tänä vuonna syyskuun alusta alkaen. Anoran yhteenlaskettu liikevaihto oli 640 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja se työllistää noin 1 100 ihmistä Pohjois-Euroopassa, Ranskassa ja Saksassa.


Lisätiedot: pääluottamusmies Jussi Mikkola, p. 040 865 8485Kuva: Minna Räsänen. Kuva on vuodelta 2016.